Какво е прогестерон

Какво е прогестерон

0

Прогестеронът е основен хормон в женската полова система и участва активно при зачеването на бебе и през износването на цялата бременност.

1
Идеи и класации за Високи стойности на прогестерон. Репортажи и материали за Високи стойности на прогестерон от Ezine.bg. Най-актуалното на тема Високи стойности на прогестерон на едно място.

Популярни

Високи стойности на прогестерон - Висок прогестерон

Висок прогестерон

15.07.201406359

Прогестеронът се синтензира в надбъбречните жлези, половите жлези (особено след овулация в жълтото тяло), мозъка и по време на бременност в плацентата.

Високи стойности на прогестерон - Как лошият холестерол пречи на сърцето?

Как лошият холестерол пречи на сърцето?

09.12.20140506

Повишените стойности на лошия холестерол водят до големи опасности от развитието на аортна стеатоза, както са и рискови за инфаркт на миокарда или други сърдечно-съдови заболявания

Високи стойности на прогестерон - Симптоми при недостиг на прогестерон

Симптоми при недостиг на прогестерон

03.06.201503345

Репродуктивните проблеми в наши дни са все по-често срещано явление. По правило хормоналните проблеми се получават и заради пониженото ниво на прогестерон у съвременните жени.

Високи стойности на прогестерон - Високи стойности на LDH

Високи стойности на LDH

20.01.201403439

Лактатдехидрогеназа LDH (ЛДХ) е ензим, съдържащ се в почти всички тъкани на човешкото тяло, растенията и животните. При хората този ензим играе важна роля за превръщането на глюкозата от храната в използваема енергия.

Високи стойности на прогестерон - Какво да правим при висок хемоглобин

Какво да правим при висок хемоглобин

14.06.201413375

Под високи стойности на хемоглобина (Нb или Hgb) се разбира повишена концентрация на протеина хемоглобин в кръвта.

Високи стойности на прогестерон - Причини за настъпване на раждането

Причини за настъпване на раждането

01.08.20140798

Смята се, че именно в мускулатурата на матката (миометриума) има вещества, които под въздействието на женските полови хормони предизвикват маточни контракции.

Високи стойности на прогестерон - Какво е гликемия?

Какво е гликемия?

24.09.201202410

Измерването на гликемията или гликемичния индекс се прави на гладно, за да може да се определи най-точно без някакви външни намеси. Изследването е кръвно – прави се сутрин рано.

Високи стойности на прогестерон - Как действа натрият на тялото

Как действа натрият на тялото

20.08.20140305

Натрият се разтваря в кръвта и играе ключова роля в поддържането на кръвното налягане. Всеки човек може да намали приема на сол, поне ако коригира дозата, която сам добавя към храната, защото е важно за нашето здраве

Високи стойности на прогестерон - Какво представляват триглицеридите?

Какво представляват триглицеридите?

17.05.201308028

Триглицеридите са липиди (мазнини), които се натрупват в клетките на тялото ни. На по-късен етап, хормоните освобождават триглицериди между храненията.

Високи стойности на прогестерон - Норми за ръст при момченцата

Норми за ръст при момченцата

24.07.201306560

Според нормите за ръст на децата на Световната здравна организация, при раждането си момченцата, които са дълги 49, 9 сантиметра, са със среден ръст.

Високи стойности на прогестерон - Високият холестерол пречи на забременяването

Високият холестерол пречи на забременяването

06.08.20140291

Високите нива на лошия LDL холестерол са причина освен за проблеми от страна на сърдечносъдовата система, но и за трудности при забременяването.

Високи стойности на прогестерон - Какво е билирубин?

Какво е билирубин?

03.04.201501052

За да бъде проверена концентрацията на билирубин, на пациента се назначава изследване на венозна кръв. Какво да правим преди теста и крие ли рискове изследването на билирубин?

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Готини анализи, рецепти и текстове за Високи стойности на прогестерон в сайта на модерния българин. Това, което търсиш за Високи стойности на прогестерон е в Езине.бг. Имаш съвети касещи Високи стойности на прогестерон? Пишете ни от връзката за контакт под навигацията отдолу. Публикувай своята отценка и мнение за Високи стойности на прогестерон.