Екзема

Екзема

6

Екземата е остро или хронично незаразно кожно заболяване, което възниква след сериозно възпаление на епидермиса. Екземата може да е причинена от различни външни и вътрешни причини. Симптоми и лечение при екзема.

1
Практични съвети и оценки за Екзема лечение. Публикации и ревюта за Екзема лечение от портала. Подробна информация за Екзема лечение в един сайт.
Народна медицина при екземиЕкзема лечение - Народна медицина при екземи

17.05.2012112656

В нашата народна медицина плодовете от хвойна и листата от трицветна теменуга; билките: полски хвощ, теснолистен живовляк, метличина, пача трева, жълт кантарион, лайка, жълт равнец, се препоръчват при екземи.

Артритът води до кожни екземиЕкзема лечение - Артритът води до кожни екземи

28.07.201101499

Хроничният артрит може да предизвика поява на алергична екзема, предупреждават фармацевти. Екземата или дерматитът е възпалителна асептична реакция на кожата. Видове екземи.

Котешката стъпка помага при косопадЕкзема лечение - Котешката стъпка помага при косопад

09.11.20140948

Котешка стъпка е билка, позната у нас още като като черновръх, див босилек, но най-вече - билката на Левски. Дяконът я е използвал за лечение на редица болести и неразположения.

Щраусово и кокосово масло срещу стрииЕкзема лечение - Щраусово и кокосово масло срещу стрии

01.10.201211615

Кокосовото масло е отлично за поддържане на красива коса и кожа, като е и изключително ефикасно срещу стрии. Подобна е ролята и на щраусовото масло, което може да ви предпази от поява на стрии при бременност.

Да преборим досадната суха кашлицаЕкзема лечение - Да преборим досадната суха кашлица

28.10.201007029

Сухата кашлица може да е спътник на грип или друга по-сериозна болест. Бронхитът неизменно е съпроводен от кашлица. Важно е да пиете много топли течности, да си вземете противоотхрачващо средство

Хомеопатията при децатаЕкзема лечение - Хомеопатията при децата

12.05.20150480

Смята се, че хомеопатията действа по-добре на децата, отколкото на възрастните. Това може да се дължи на факта, че тяхната жизнена енергия не е изтощена от продължително време от стрес, вредни фактори на околната среда и лекарства.

Сърбеж по главатаЕкзема лечение - Сърбеж по главата

26.05.2012113943

Сърбежът по главата е доста срещан и неприятен. Той може да бъде причинен от различни заболявания. Ето едни от най-вероятните причинители на сърбеж по главата.

Още Хипократ узнал за лековитата сила на морската водаЕкзема лечение - Още Хипократ узнал за лековитата сила на морската вода

12.08.201102043

Още Хипократ наблюдава и описва оздравителния ефект, който има морската вода върху кожата. Морската вода е препоръчван лек при кашлица, хрема и леки форми на синузит.

Кислородно лечение - същност и ползиЕкзема лечение - Кислородно лечение - същност и ползи

15.11.201303650

Смята се, че ако бъде създаден прибор, определящ оптималното равнище на атомарен кислород в тъканите, това ще направи човек здрав. А ако е автоматично поддържащ се, то 90 процента от цялата медицина и фармакология ще се окажат ненужни.

Дефицитът на витамин D причинява диабетЕкзема лечение - Дефицитът на витамин D причинява диабет

28.02.20150626

Има връзка между способността на човешкия организъм да се справя с глюкозата и нивото на витамин D, категорични са испанските специалисти.

ОбривиЕкзема лечение - Обриви

24.03.201501565

Обривите по кожата обикновено се причиняват от дразнене, което може да се дължи на най-разнообразни причини. Обривите не са заболяване, а са симптом за проблем в организма

Разкрасяващата сила на розовото маслоЕкзема лечение - Разкрасяващата сила на розовото масло

24.11.201301067

Тъй като съвременните козметични компании са започнали включването на природни съставки в своите продукти, те установиха, че има ограничения върху способността на всяка съставка да засили красотата.

Лечение на уртикария с хомеопатияЕкзема лечение - Лечение на уртикария с хомеопатия

14.12.201306036

Уртикарията е едно от най-честите кожни заболявания. До 7 процента от цялото население на Земята поне веднъж в живота си е прекарало такъв обрив. В България този процент стига до 12. Не зависи от пол и възраст на индивида

Симптоми при недостиг на цинкЕкзема лечение - Симптоми при недостиг на цинк

01.07.20150985

Цинкът е сред най-важните минерали в тялото. То се нуждае от него, за да поддържа здрава имунната система. Всяка клетка в тялото ни съдържа следи от цинк.

Червени петна по кожатаЕкзема лечение - Червени петна по кожата

15.10.2012034600

Думата обрив означава промяна в цвета и структурата на кожата, която обикновено води до появата на червени петна или пъпки по кожата. Червени петна може да се отнасят до различни кожни заболявания.

Маслото от пачули за красота и здравеЕкзема лечение - Маслото от пачули за красота и здраве

15.07.20150122

Благотворните действия на маслото от пачули върху човешкия организъм все още са несправедливо подценявани, за сметка на неговия аромат. Това омайващо растение е от семейството на ментата и започва да набира популярност в Европа пред 19 век.

  • Google+
  • Pinterest

Какво другите търсят

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

Практични анализи, кулинарни рецепти и публикации за Екзема лечение в портала на модерния българин. Всичко, което те интересува относно Екзема лечение е в Езине.бг. Имаш съвети относно Екзема лечение? Свържете се с нас от линка за контакти отдолу. Публикувай своят отзив и мнение за Екзема лечение.