Погача

Погача

2

Затоплете млякото и разтворете в него маята със захарта. Изсипете брашното в голяма тава и направете кладенче по средата. Сложете млякото, 2 яйца...

1

нашите питки и погачи

Разгледай всички 74 авторски предложения за нашите питки и погачи в Езине.бг.
Питки

Питки

2

, завиваме на руло и разрязваме на еднакво големи парчета. Оформяме топки, от които после правим малки питки. След като ги подредим в тавата ги...

Маслена погача

Маслена погача

Разбъркваме маята заедно със захарта и 2 с.л. брашно и ги заливаме със затопленото прясно мляко. Оставяме да шупне за 10 минути. Прибавяме олиото...

Селска погача

Селска погача

Разтваряме маята със захарта в леко затопленото прясно мляко. Пресяваме брашното в съда за месене и в него добавяме всички продукти...

Сладка погача

Сладка погача

5

оставете да втаса 30 мин. Разстелете тестото в намазнена тава и по желание направете някаква украса с вилица или нож. Намажете сладката погача с...

Макова погача

Макова погача

В пресятото брашно се прави кладенче, в което се слагат солта, разбитите яйца (1 жълтък се отделя) и размитата в затоплена лимонада мая. Меси...

Тиквени питки

Тиквени питки

солта. Замесваме тесто, от което оформяме тънки питки, които пържим в тиган намазан с масло. Сервираме поръсени с пудра захар или гарнитура по избор....

Питки набързо

Питки набързо

4

Рендосва се кашкавалът в купа и се прибавя натрошеното сирене. После се добавят яйцата и маслото и се разбиват с вилица. Слагаме сметаната и...

Питки Роти

Питки Роти

върху загрят сух тиган, най-добре с едебело дъно. На всеки 5-7 секунди питките се обръщат, за да не загарят и да засъхват. Накрая трябва да се получат меки и въздушни питки, които се хапват веднага....

Домашни питки

Домашни питки

1

се омесва тестото. Прави се на питки, големи колкото едно юмруче. Нареждат в намазнена тавичка и се оставят в топло помещение за около час и половина. Пекат се на умерена фурна. Сервират се топли....

Норвежки Питки

Норвежки Питки

оставя за час, час и половина да втаса или докато увеличи обема си. Втасалото тесто се разделя на 20 части. Оформят се питките и се нареждат в...

Арабски питки

Арабски питки

). Всяка топка се разточва на тънка питка с дебелина около 1 см. Пекат се в сух горещ тиган (най - добре чугунен). След появата на мехури се обръща...