5 часа спорт седмично намаляват риска от хипертония

5 часа спорт седмично намаляват риска от хипертония

0

Китайски учени твърдят, че 5 часа спорт всяка седмица намаляват с 20 процента риска от развитие на хипертония. Изследователите анализирали резултатите от 13 проучвания за влиянието на физическата активност върху кръвното налягане.

1
Препоръки и отзиви за Сваляне на високо кръвно налягане. Публикации и информация за Сваляне на високо кръвно налягане от сайта. Всичко относно Сваляне на високо кръвно налягане на едно място.

Популярни

Сваляне на високо кръвно налягане - Главоболието е сигнал за високо кръвно

Главоболието е сигнал за високо кръвно

26.06.201105312

Високото кръвно е опасно. Хипертонията без симптоми трябва да се лекува, за да се намали количеството и честотата на усложненията и смъртността от сърдечно-съдови заболявания.

Сваляне на високо кръвно налягане - Всеки трети не знае, че страда от високо кръвно

Всеки трети не знае, че страда от високо кръвно

21.09.201002728

С наднормено кръвно налягане са 60 от хората, които са се прегледали. 11 са били с диагностициран диабет. Всеки шести, от тези, които не са диабетици има увеличена кръвна захар на гладно.

Сваляне на високо кръвно налягане - Странични ефекти от хапчетата за кръвно

Странични ефекти от хапчетата за кръвно

28.05.20131025530

Много от хапчетата за кръвно имат странични ефекти. Високото кръвно налягане, известно като хипертония, увеличава риска от инсулт, сърдечна недостатъчност, инфаркт и проблеми с бъбреците.

Сваляне на високо кръвно налягане - Колко е нормалното кръвно

Колко е нормалното кръвно

07.03.2012215558

Кръвното налягане е налягането на кръвта върху стените на кръвоносните съдове. То има горна и долна граница и за това е два вида: систолично и диасистолично налягане.

Сваляне на високо кръвно налягане - Срещу високо кръвно яжте хляб

Срещу високо кръвно яжте хляб

08.03.201405065

Хлебните изделия са полезни за страдащите от високо кръвно налягане. Продуктите обаче трябва да са приготвени от необработени зърна. Колко грама хляб трябва да се яде на ден.

Сваляне на високо кръвно налягане - Рязко вдигане и сваляне на кръвното

Рязко вдигане и сваляне на кръвното

09.07.2013010395

Проблемите с кръвното налягане са познати на много хора на различна възраст. Тези проблеми стават по-неприятни, когато кръвното започне да скача или да намалява прекалено рязко.

Сваляне на високо кръвно налягане - Билки и плодове в помощ при високо кръвно

Билки и плодове в помощ при високо кръвно

18.06.2013010556

Лимон, трокот и здравец са дарове от природата, които по естествен начин ви помагат да балансирате високото кръвно налягане.

Сваляне на високо кръвно налягане - Причини за високо кръвно

Причини за високо кръвно

06.05.201204766

Високото кръвно налягане е опасно за здравето, то е главна причина за инсулти и инфаркти. Затлъстяването, нервното напрежение са само част от причините за високо кръвно.

Сваляне на високо кръвно налягане - Кои медикаменти са съдоразширяващи

Кои медикаменти са съдоразширяващи

04.06.20151867

Има няколко класификации на съдоразширяващи лекарства. Тук спадат артериалните дилататори, които засягат предимно артериите, венозните дилататори - повлияващи вените, и смесени дилататори, които имат ефект върху артериите и вените.

Сваляне на високо кръвно налягане - Високо кръвно ви грози, ако живеете на шумна улица

Високо кръвно ви грози, ако живеете на шумна улица

13.10.20140188

Специалистите твърдят, че, ако човек живее на едва 100 метра от натоварена и оживена улица, е изложен на средно 22 на сто по-голяма опасност от високо кръвно налягане.

Сваляне на високо кръвно налягане - Значение на долната граница на кръвното

Значение на долната граница на кръвното

17.03.201216161105

Доастоличното кръвно налягане показва налягането в кръвоносните съдове между ударите на сърцето. Долната граница на кръвното се счита за ниска когато е 60 или под тази стойност и за високо, когато е над 90.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Полезни статии, кулинарни рецепти и материали за Сваляне на високо кръвно налягане в страницата на модерния българин. Онова, което те интересува относно Сваляне на високо кръвно налягане е в Езине.бг. Имаш въпроси относно Сваляне на високо кръвно налягане? Свържете се с нас от бутона за връзка под навигацията отдолу. Дай своят опит и мнение за Сваляне на високо кръвно налягане.