Няколко ягоди на ден могат да предотвратят рака на гърдата

Няколко ягоди на ден могат да предотвратят рака на гърдата

0

Ново медицинско изследване твърди, че яденето на едва три ягоди на ден може да защити лабораторни мишки от агресивен рак на гърдата.

1
Лечение и Процедури - Кога се назначава електромиография

Кога се назначава електромиография

20.04.2017058

Електромиографията е един от множеството медицински тестове, които лекарят ви може да назначи. Тестът е свързан с нервите, контролиращи мускулите. Провежда се с цел откриването и диагностицирането на заболяване на периферните нерви

Лечение и Процедури - Калциеви соли и калциеви отлагания - как ни вредят?

Калциеви соли и калциеви отлагания - как ни вредят?

18.04.2017066

Калциевите соли се изграждат в организма и се натрупват в области, наричани калциеви отлагания. Те могат да се появят навсякъде – както в меките тъкани, така и в костите. Повечето области, в които има калциеви отлагания, се нуждаят от медицинска помощ.

Лечение и Процедури - Кога се назначава рехабилитация

Кога се назначава рехабилитация

18.04.2017033

Едно от условията да се назначи рехабилитация, е пациентът да страда от заболяване, включващо се в определена клинична пътека. То трябва да има индикации за хоспитализация по нея, както и да е с непрекъснати здравни осигуровки през последните 36 месеца.

Лечение и Процедури - Изход ли е от затлъстяването гастралният байпас?

Изход ли е от затлъстяването гастралният байпас?

12.04.2017074

Обикновено гастрален байпас се поставя на пациенти с излишни килограми много над нормата, които застрашават здравето им и са довели до причинени от затлъстяването заболявания. Най-често до тази хирургическа процедура прибягват хора с тежкото затлъстяване

Лечение и Процедури - Кога се назначава ехокардиография

Кога се назначава ехокардиография

11.04.2017068

Ехокардиографията е процедура, която се прави при клапни пороци на сърцето. Тя позволява сърдечните клапи да се видят като образци.

Лечение и Процедури - Най-ефикасните методи срещу гъбички

Най-ефикасните методи срещу гъбички

04.04.201701854

Гъбичките могат да се появят по различни части на тялото. Причиняват се от завишени нива на вредни микроорганизми, съдържащи се постоянно в тялото ни. Гъбичките отделят освен това и токсини, които застрашават здравето ни.

Лечение и Процедури - Гранати ще убиват туморите в тялото ни

Гранати ще убиват туморите в тялото ни

02.04.2017053

Учени от университета в Манчестър са разработили уникален метод за лечение на туморите. Те са създали микроскопични гранати, които при нагряване на тялото експлодират и убиват само засегнатите клетки.

Лечение и Процедури - С този вкусен еликсир ще пречистите черния си дроб без проблем

С този вкусен еликсир ще пречистите черния си дроб без проблем

20.03.20170224

Рецептата за прочистване на черния дроб е позната на човечеството от древни времена. Тя включва направата и приема на едно изключително вкусно и лечебно питие. Ето кое е то

Лечение и Процедури - Менструалната чашка измества превръзките и тампоните

Менструалната чашка измества превръзките и тампоните

20.03.201701110

Менструалната чашка – това е иновацията, която ще ви накара да забравите за дамските превръзки и тампоните. Този нов и екологичен продукт защитава здравето ви, а материята му го превръща в удобно средство за дамска хигиена.

Лечение и Процедури - Спаси живот: Виж как се спира масивен кръвоизлив!

Спаси живот: Виж как се спира масивен кръвоизлив!

04.03.20170257

Знанието как да спрете тежък кръвоизлив може да бъде буквално въпрос на живот и смърт. В такава ситуация трябва незабавна реакция, защото статистиката показва, че близо 35 процента от жертвите на кръвоизливи умират преди да достигнат до болницата.

Лечение и Процедури - Склонността към преяждане може да се излекува с електрошок

Склонността към преяждане може да се излекува с електрошок

06.02.2017068

Наскоро изобретена технология показва, че склонността към преяждане може да се лекува чрез електрическо стимулиране на специфични части на мозъка. Неинвазивната техника може да намали основните симптоми на различните хранителни разстройства като булимия,

Лечение и Процедури - Дали сте бъдещ самоубиец разгадава нов психометод

Дали сте бъдещ самоубиец разгадава нов психометод

28.01.20170620

Психиатри успяха да идентифицират ясен модел на поведение, чрез който личните лекари биха били предупредени, че пациентите им са в депресия и е възможно да направят опит за самоубийство.

  • Новини и Съвети

  • Нови
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани