Как се лекува белтък в урината?

Как се лекува белтък в урината?

Наличието на белтък в урината е състояние, наричано протеинурия. Има различни фактори за появата му. Бъбреците филтрират нежеланите химикали в организма ни и ги изхвърляме от тялото си.

1
Лечение и Процедури - Терапия с безсъние може да облекчи депресията

Терапия с безсъние може да облекчи депресията

07.10.20170102

Лишаването от сън няма единствено негативни последствия за нашия организъм, а според последни изследвания при контролирани условия безсънието може да облекчи симптомите на депресия.

Лечение и Процедури - Защо е важно да имаме вана вкъщи: 5 невероятни ползи

Защо е важно да имаме вана вкъщи: 5 невероятни ползи

12.08.20170139

Дълъг и тежък ден на работа? Стресът ви е на път да ви пречупи? Невижданите и продължителни жеги са дехидратирали кожата ви и тя е суха и неприятна на допир?

Лечение и Процедури - Наследствен рак на дебелото черво – хранене и превенция

Наследствен рак на дебелото черво – хранене и превенция

04.08.20170215

Ракът на дебелото черво е най-често срещаният вид карцином на органите от храносмилателната система. В най-честия случай той се проявява като вид наследственост. За да не му позволим да се развие, трябва да съобразим храненето си със състоянието.

Лечение и Процедури - Край на инсулиновите инжекции! Революционно хапче спасява диабетиците

Край на инсулиновите инжекции! Революционно хапче спасява диабетиците

01.08.20170178

Изследователи от университета Аделиада смятат, че са открили лекарства, които успешно могат да поддържат нивата на кръвната захар в допустими нива и по този начин да заместят болезнените инсулинови инжекции. Учените твърдят, че антидиабетичните медикамент

Лечение и Процедури - Дестилирана газ може да излекува всяка болежка

Дестилирана газ може да излекува всяка болежка

06.07.20170227

Днес традиционната медицина се развива със скоростни темпове. Въпреки това и до днес не всяко заболяване е лечимо. Нетрадиционната обаче е на друго мнение. Според нея с дестилирана газ може да се излекува всичко.

Лечение и Процедури - Изпъкнали кокалчета на краката – решението само тук

Изпъкнали кокалчета на краката – решението само тук

28.06.20170717

Изпъкналото кокалче на по пръста на краката е наистина неприятно състояние. То се среща по-често при жените и се появява с течение на годините и израстването.

Лечение и Процедури - С правилната поза на сън ще излекувате болките в тялото си

С правилната поза на сън ще излекувате болките в тялото си

22.06.20170250

Ако има силни и чести болки, има начин да се справите с тях, докато спите. Прекарваме 8 часа от ежедневието си в сън и това до голяма степен може да е лечебно за нашето тяло, стига да заемате правилната поза.

Лечение и Процедури - На 2 юни отбелязваме Световния ден за борба с хранителните разстройства

На 2 юни отбелязваме Световния ден за борба с хранителните разстройства

02.06.2017059

Тъжната статистика показва, че близо 70 милиона души в световен мащаб са засегнати от хранителни разстройства, като болестта не дискриминира по възраст, пол, тегло, раса, националност или сексуална ориентация.

Лечение и Процедури - Лекуват рак със съставка от кърмата

Лекуват рак със съставка от кърмата

22.05.2017089

Здравословните ползи от майчиното мляко за човека са многократно доказани в редица изследвания. Въпреки това учените продължават да се изумяват от невероятния старт, който природата ни е дала в живота, благодарение на кърмата. Ново откритие на ефектите от

Лечение и Процедури - Какво е Кан терапия и как помага тя?

Какво е Кан терапия и как помага тя?

17.05.20170100

Кан терапията е профилактична и терапевтична система, която се стреми да върне баланса в тялото. В себе си тя съдържа различни елементи като ароматерапията или етеричномасления масаж, специфични техники на Далечния изток. Основната й част обаче е съставен

Лечение и Процедури - Канабисът предотвратява загубата на памет в напреднала възраст

Канабисът предотвратява загубата на памет в напреднала възраст

12.05.2017069

Канабисът може да помогне за предотвратяване на загубата на памет в напреднала възраст, установи ново проучване. Твърдението е на изследователи от Германия. Учените ще започнат опити върху хора по-късно тази година. Според тях марихуаната може дори да пом

Лечение и Процедури - Какво разбираме от хистеросалпингографията

Какво разбираме от хистеросалпингографията

05.05.20170158

Това е гинекологичен рентгенов метод, който дава възможност на специалистите да проверят имат ли проходимост маточната кухина и тръби. За провеждането на изследването се използва контрастно вещество.