Унизена докрай

Унизена докрай
Здравейте. От доста време имам проблем в училище. Има едно момче, което постоянно идва е ми вдига блузата или ме опипва. Прави го публично всички ми се смеят и аз постоянно плача. Може да се каже, че почти ме съблича. Чувствам се засрамена, унизена и като парцал. Ужасно е да те разголват пред всички. Всички му се кефят, а той се мисли за едва ли не плейбой.

Не съм казала нито на родителите си, нито на директри, учители и полиция. Просто ме е срам, не знам какво да кажа. Какво могат да направят. А и ще ми се подиграват, че съм казала. Не искам да ходя на училище, дори не ми се излиза от вкъщи. Бих могла да взема бележка но колко, една две седмици. После какво, пак трябва да търпя всичко. Благодаря на коментиралите!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (30)

Изпрати
Алекс
Алекс
14.05.2015 13:32
Маги - сексуалния тормоз не е нищо за харесване, изказването ти те кара да звучиш като престъпник и показва, че не зачиташ човешките права. Възмутително.
Нина - грозно е да виниш жертвата, за нещо, над което няма власт. Проблема не е, че тя е нерешителна, проблема е, че някой е извършил престъпление срещу нея. Не винаги е лесно да признаеш, че си жертва и изобщо не е твое място да съдиш кой колко решителен трябва да е.
Петя - насилието не е решение и е доста вероятно нещата да ескалират и тя да пострада сериозно. Помислете малко преди да давате "съвети".
Моя съвет към момичето е да проучи въпроса и да си даде сметка, че освен жена е също и човек с права. Сексуалния тормоз е наказуем. Не бива да се страхуваш да си търсиш правата, нито да се срамуваш за нещо, което не било твоя вина.
3
0
Nina
Nina
11.05.2015 05:34
Napravo nemeq pred takiva nere6itelni hora. Nqma6 li dostojnstvo
0
3
Мария
Мария
14.06.2015 11:25
Ако нямаше достойнство надали щеше да пише тук. Но ако говориш за наглост е друго. Речника Нинче ;)
1
0
Тя
Тя
27.02.2015 14:58
Шамаросай го здраво
5
0
Петя
Петя
22.02.2015 12:01
не му ли се опънеш, няма да спре. Човек трябва сам да защитава достоинството си и да не позволява на никои да го унижава. Дори и да е по силен от теб заслужава си да го ритнеш между краката не се страхувай от последствията. И кажи на родителете си на учителете и на полицията, това не бива да му се размине
3
0
ммммм
ммммм
07.02.2015 12:35
Като се опита следващия път ти му свали на него гащите да види колко е приятно... И сам ще спре, като почнеш да се държиш по неговия начин
15
0
Майко мила...
Майко мила...
05.02.2015 17:28
А не можеш ли да му забиещ един в носа? Да видим втори път ще пипне ли и кой е за смях... Мен, никога не са си позволявали да ме обиждат по какъвто и да е начин, защото първо не съм го позволявала и второ никога не съм се лигавила така, както съочениците ми. Да се забавляваме е едно, а някой да се гаври по този начин е съвсем друго. И след, като си толкова глупава да търпиш подобно отношение, можеш да се стегнеш и да говориш с класния, директора и родителите си. Вземи се стегни малко, защото това няма да спре по друг начин.
8
0
Маги
Маги
26.01.2015 16:40
:) Защо ми се струва, че на теб ти харесва, дори си мисля, че има скрит въпрос - Защо го прави... и дали е защото ме харесва? Мила всички сме минали по този път :) Не те харесва - забавлява се, защото му позволяваш....
0
4
Вилияна
Вилияна
03.11.2015 17:35
Леле, такива невменяеми като вземат да коментират, направо... нямам думи. Недей обърква момичето повече от колкото е....
1
0
Димова
Димова
05.01.2015 02:12
Аз такова нещо не бих търпяла .. ще му навра главата в тоалетната ако трябва .. лайнар .. откачам и го спуквам .. ! Трябва да разбере, че не си безпомощна и страхлива.
6
0
Цветанова
Цветанова
04.01.2015 18:26
Миличка, по мое време също го имаше това нещо. Аз съм на 43г. Това се случваше постоянно с момичетата, които им го позволяваха и ги оставяха да го правят. По този начин те избиват комплекси и се мъчат да докажат на околните, че са голямата работа и всичко им е достъпно.Та тогава и на мен ми се случи веднъж. Беше в час по трудово и до ден днешен го помня.Той беше от известните в училището с по-буен нрав и побойща.Но това мен никога не ме е спирало, да си търся правата и да пазя достойнството си. При първият му опит да ме пипне по този начин, реагирах мигновенно с шамар. Той се изненада доста от ударът ми, с който му нараних достойнството пред целият клас, ми отвърна и той с шамар. Веднага му ударих втори и го предупредих яростно - повече да не е посмял да ме докосне, че не отговарям за действията си. От онзи момент, та до ден днешен почти не си говорим с него, но не ме е й докоснал повече, нито си е позволил някаква подигравка с мен. Имах пълното му уважение. Съветът ми е, макар и закъснял в твоят случай: - Не му се давай повече и предупреди родителите си!
7
0
гост
гост
19.12.2014 16:28
Бих те посъветвала когато се приближи към теб го предупреди , че ти имаш достойнство и му кажи , че ако го направи ще го удариш и наистина го направи знай че ще спре. Ще бъде шокиран от реакцията ти. Кажи и на родителите си надявам се да те разберат или се обърни към закрила на детето.
0
0

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: