Ако бях по-смела, отдавна да съм си сложила край на живота

Ако бях по-смела, отдавна да съм си сложила край на живота
Здравейте! Аз съм момиче на 22 години. Наскоро завърших прекрасна специалност в университета. Винаги съм си мислела, че едно такова нещо ще ми донесе нужното удовлетворение, но се оказа друго. Чувствам се уморена, смазана, с още по-понижено самочувствие от когато и да е било. Започнах да се затварям в себе си, станах некомуникативна и нерешителна. Страх ме е от всичко и всички, пропуснах добри шансове за себе си именно поради лабилната си психика. За съжаление, съм и сама в духовен аспект.

Родителите ми винаги са ми осигурявали всичко необходимо, освен подкрепа и истинска любов. За тях аз съм неспособна откачалка. Нямам и приятели, които да се интересуват наистина от мен, а по-скоро познати. Винаги съм била странна, отнесена, различна и все не мога да намеря пътя си. Не се смятам за лош човек, винаги съм била отговорна и старателна, но никога не съм била като нормалните млади хора.

Аз съм проблемната, аз съм сбърканата. . . Правя глупост след глупост и вероятно плаша хората около себе си. Любовта за мен е кауза пердута - не мога да очаквам някой да обича и да търпи такава като мен, с която всичко би било толкова трудно. Това е нещо далечно за мен, не знам какво представлява, но за човек с моите проблеми надали е най-важното. Понякога и припадам.

Ако бях по-смела отдавна да съм си сложила край на живота, но ме е страх и се чувствам още по-жалка пред себе си. Не искам да съм щастлива, искам поне да бъда спокойна и да владея емоциите си, поне да взимам правилните решения. Чувствам се загубена, чувствам, че изоставам и умирам вътрешно. Благодаря за вниманието и желая късмет на всички. [Още подобни истории тук]

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Evelina
Evelina
26.04.2015 16:33
И аз съм така.. Чувствам се, точно както се чувстваш и ти. Нямам приятели, или по-точно нямам истински приятели. Чувствам се излишна и нежелана във всяка компания . Самочувствието ми е сринато, подценявам се все повече и повече. Имах дълга връзка с момче, което обичах от цялото си сърце, правех всичко за да се чувства щастлив с мен и след години ми каза, че трябва да се разделим,защото проблемът бил в мен, била съм егоист,гледала съм само за себе си. Родителите ми също като твоите ме имат за откачалка. Затворих се в себе си, подценявам се, страхувам се от всичко ново - от нови приятелства , от връзка, от работа, от хората! Чувствам , че никой не би имал нужда от мен за приятел,половинка или работодател, че никой не би ме харесал и не би намерил в мен доброто. А наистина съм добър човек! Винаги съм държала на приятелите , на любовта ми и на близките ми хора и съм правила всичко за тях . Но винаги кусурите бяха в мен. Явно сме в неправилна среда с неправилните хора.
2
0
Мaрия
Мaрия
07.04.2015 18:10
и аз съм много различна!!!Не мога да контролира емоциите си ,правя тъпотии!!С всички момчета с които съм излизала след време ми кзават искам да сме само приятели!Аз съм си посягала 2 пъти и двата пъти ме спасиха !!И аз имам лабилна психика!!Нямам истински приятели!!Но това,което ще ти кажа е,че ти вече имаш образование!!МОжеш да имаш работа и да изпълниш амбициите си поне в професионален план!!!Амбицирай се дори и заради родителите ти!!Докажи им ,че не си такава и можеш да се справиш!!Аз така излезнах от тази дупка!!Успех
1
0
nobody
nobody
01.04.2015 17:55
По-добре без приятели, или по-скоро лицемери, които ти се правят на такива, които след 5 години дружба ти забиват нож в гърба...
3
0
ves
ves
29.03.2015 22:46
Taka kakto se chuvstvash taka I drugite shte te vuzpriemat.
0
1
kkkk
kkkk
29.03.2015 16:44
vsichki sme bez priateli ne si samo ti,...
0
0
Dolores
Dolores
23.04.2015 14:39
И аз така мисля че няма истински верни и предани приятели в този живот.
1
0
Simona
Simona
27.03.2015 19:52
Благодаря на всички за подкрепата!
0
0
Д.
Д.
26.03.2015 22:46
Животът е голяма борба.Разбирам,че ти е трудно и смяташ, че всичко е загубено, но не е така. Човек винаги среща някой,който успява да му помогне, за да премине трудността, която се е изправила насреща. Гледай смело напред и не се отказвай!
3
0