Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Нямам мотивация за живот и не виждам смисъл в нищо! Какво се случва?

Нямам мотивация за живот и не виждам смисъл в нищо! Какво се случва?

Нямам мотивация за живот и не виждам смисъл в нищо! Какво се случва?
Здравейте,
ще започна с пояснението, че пиша това не толкова за съвет, колкото просто да споделя неща, които нямам с кого да споделя.

Накратко историята ми е, че преди известно време се преместих в нов град и апатията, която изпитвах към всичко доста се засили. Преди имах приятелка с която да си споделям да си обменяме гледни точки и мнения и като цяло да се успокояваме една друга, но сега когато и делят толкова километри се чувствам още по-зле. Цялата депресия започна още преди около година и половина, преди бях позитивен, оптимистичен и щастлив човек, и за седмица просто всичко се промени.

Една сутрин просто се събудих в лошо настроение и впоследствие просто се превърна в една продължителна апатия. Нямам желание относно връзки, кариера, развитие и т. н. , всичко го виждам по изключително песимистичен начини, не намирам смисъл в нищо и нямам и желание за нищо. В този град съм, но не искам да съм тука, като цяло не искам да съм никъде искам да съм си затворена в нас далеч от социализация.

Преди излизах в големи компании, срещах се с много хора, но откакто изпаднах в това състояние си ограничих до максимум социалните контакти и с доста хора просто престанах да говоря, а сега нямам желание за нови запознанства приятелства или още повече влизане в интимна връзка.

Пробвам с момчета да си пиша да излизаме, да прекарваме време заедно, но просто губя интерес и винаги намирам някакъв минус в човека (аз не съм идеална и не се мисля за такава) и просто не мога да приема недостатъците на хората, които в повечето пъти дори не са значими и големи, но достатъчни за да ме накарат да приключа всичко с този човек.

Това не се е случвало 1-2 пъти. Интимност не съм имала с никого, откакто съм в това състояние на може би депресия (дори не знам, как да го нарека).

Като цяло нямам мотивация за живот и не виждам смисъл от него, не се смятам за достатъчно умна и способна за каквото и да било. Просто знам, че до края на живота си ще работя посредствена работа за никакви пари (но просто нямам цел и мечта за нещо повече) ще се омъжа за човек, който не обичам и няма да мога да понасям в 99 % от времето.

Това е представата ми за живота и така погледнато той няма смисъл. Плаша се, че вече все по-често ме връхлитат тези мисли и все по-често се чудя дали има за какво да живея и дали изобщо искам да живея.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (2)

Изпрати
Стан Ой
Стан Ой
30.09.2016 18:06
Познавам много хора като теб и не мога да разбера какъв ви е проблемът! Млади, здрави, образовани, а все някакви депресии ви гонят. Има много хора, които живеят в условия на война или пък страдат от някакво тежко заболяване и биха дали всичко да имат това, което ти имаш. Но ти изглежда не го оценяваш. Приемаш го за даденост и се чудиш за какви глупости да се депресираш и самонавиваш. Трябва някой да ти отпере един здрав шамар, за да се осъзнаеш.


Като не ти харесва начина ти на живот – промени го. Кога за последен път излезе извън зоната си на комфорт и пое някакъв риск? Само седиш и се оплакваш. Какво очакваш да ти се случи? Вземи си живота в ръце и го промени. Не е толкова трудно, още си млада. Намери си хоби, тръгни на някакъв курс да си повишиш квалификацията и да си намериш работа, която не е посредствена. Не мисля, че си глупаво момиче и смятам, че можеш да се справиш. Но явно имаш нужда от външно влияние, за да се мотивираш.
4
15
Потребител#177671
Не е това пробелмът, просто самата мотивация я няма и на мен не ми е приятно, определен не ми е приятно да се чувствам така, от година и половина се мъча да променя нещо, от година и половина е това състояние. Ако беш еот 2-3 дена и аз щях да го определя, като мрънкане и оплакване. Мисля че наистина имам сериозен психичен проблем, но и също така ме е страх да се обърна към психолог. За това казах,че не търся съвет, а просто място на което да споделя, какво ме мъчи.
19
2
Пламена M.
Пламена M.
30.09.2016 17:32
Ти си в това състояние, защото сама си си позволила да изпаднеш в него. Според мен единственият начин е да поговориш с някого, било то и специалист. В такива случаи проблемът се търси вътре в теб. Т.е. първо трябва сама да осъзнаеш собствените си грешки, да премахнеш границите, които си поставила, и тогава да се обърнеш към света навън. Човек първо се бори със собствените си демони, преди да му се наложи да приема недостатъците на околните.
6
6
Потребител#177671
Напълно наясно съм с това, просто не го правя умишлено.
8
4

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
52
40
30
21
10
Дай твоята оценка: