Дали той е човекът за мен..?

Дали той е човекът за мен..?
Здравейте,
Ще ви споделя моята история и бих се радвала да ми дадете някакъв съвет. С приятелят ми сме заедно от почти 3 години. В началото, когато се запознахме той имаше доста финансови проблеми, живееше заедно с майка си, едвам успяваха да си плащат наема и сметките и редовно ги заплашваха, че ще ги изгонят от квартирата, ако се забавят още малко с наема.

Тогава си мислех, че това е просто някакъв период за семейството му и че когато се справи с това и си стъпи на краката всичко ще е наред. Времето минаваше, но нещата не се оправяха, а се влошаваха. По това време приятелят ми беше безработен от месеци. В крайна сметка започна работа, но много ниско платена и положението не се промени много, скоро след това започнаха съкращения във фирмата, в която работеше и той загуби работата си.

Финансовото му положение постоянно се влошаваше и последва поредица от нови спадове в живота му. Няколко месеца по-късно започна нова работа, от която беше уволнен, не по негова вина, както той твърдеше. Виждах как затъва все повече и повече. Помагах с каквото мога, но въпреки всичко, това повлия много негативно на отношенията ни, тъй като той ставаше все по-изнервен, заради нарастващите му финансови затруднения. Разбирах го и въпреки това си мислех: "Е, той е мъж все пак, трябва да се справи сам и да излезе от ситуацията".

През цялото това време той затъваше все по-дълбоко в банкови кредити, заеми от приятели и познати, като теглеше един заем и погасяваше друг и така се въртеше в един порочен кръг. Съвсем скоро се оказа, че трябва да му се направи скъпоструваща операция, което беше върхът на всичко, тъй като за кратък период от време трябваше да бъде намерена голяма сума пари. Отношенията ни се влошиха още повече, защото започнаха обвинения от негова страна, че не получава подкрепа от мен, че не съм достатъчно съпричастна, че вместо да съм до него в трудните моменти, аз пътувам и се забавлявам с приятели.

Наистина започвам да изпитвам съмнения дали изобщо трябва да съм с този човек. Отношението му към мен, като изключим обвиненията е страхотно, сигурна съм, че ме обича, прави доста компромиси, за да е с мен и всичко това е страхотно, но проблемът е, че аз съм на възраст, на която се замислям за деца и семейство. Знам, че той би могъл да бъде страхотен и грижовен баща, но не искам такова бъдеще за децата си, не искам живот, изпълнен с лишения и мизерия. Не знам какво да правя, защото не искам да се окаже, че съм си губила времето и изведнъж се окажа на такава възраст, на която ми е късно да създам семейство.

Когато погледна напред и се опитам да видя бъдещето си с него, виждам само мизерия и борба за оцеляване, а не мисля, че има нещо лошо в това да искам един хубав живот за себе си и за бъдещите си деца. . .

Дали правилното решение е да оставя този човек, който е затънал в проблеми и да продължа напред, или да му помогна да ги реши и да остана с него. . Вече не знам кое е правилно и кое не. . И най-лошото е, че всички тези негови проблеми ме товарят и не искам да съм част от тях. . Ще съм ви благодарна да си кажете мнението по въпроса.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (4)

Изпрати
Н
Н
30.08.2017 09:35
Първо искам да благодаря за отговорите и съветите. Колкото до истината, никога не съм му я спестявала, но когато за пореден път се опитах да му кажа,че се е оплел финансово и че трябва да измисли решение и да излезе от ситуацията, защото не може вечно да разчита на заеми. Отговорът беше : " Като не ти харесва, че съм затънал в заеми и че нямам пари, намери си някой с пари, вие жените и без това само парите търсите, ти ако ме обичаше, щеше да си с мен независимо колко пари имам и щеше да ми помагаш" Всеки път отговорът е един и същ и разговорът приключва. Когато се опитам да обясня, че просто имам нужда от стабилност и сигурност, отговорът е,че съм меркантилна и че не обичам човека заради него самия..
0
0
Антония Р.
Антония Р.
02.09.2017 17:34
Тогава спрете да се критикувате - единият в липса на загриженост, а другият в меркантилност. Помогни му да състави месечен бюджет и да определи колко пари не му достигат на месец. След това помислете как може да запълните тази дупка - с още една работа, или като продаде нещо. Подкрепяй го само ако проявява отговорност към финансите си, а не лекомислие. Не му позволявай да ти вменява вина затова, че искаш проблема да се реши. Парите не са само вещи, които да гледаме на картинка, с тях си осигуряваме спокойствие, сигурност и свобода. С пари си купуваме дрехи, храна, плащаме си сметките, а в крайна сметка никой не е толкова духовен, за да ходи гладен и гол.
4
0
Антония Р.
Антония Р.
01.09.2017 17:54
Не го оставяй да ти вменява вина затова, че искаш да живееш спокойно. Във всяка сериозна връзка финансите в един момент стават проблем, но трябва тогава повечето двойки се обединяват и търсят решение. Парите са важни и всички сме донякаква степен меркантилни, защото не можем да живеем на въздух. Парите означават спокойствие, сигурност и свобода и ако приятелят ти не го разбира, то означава, че нямате еднакви приоритети.
2
0
Антония Р.
Антония Р.
29.08.2017 16:56
За мен не е страшен фактът, че приятелят ти е затруднен финансово, а фактът, че вместо да търси решение, търси кого да обвини - в случая теб. Това ми говори, че всеки път, щом е на ръба, ще си измива ръцете, вместо да признае, че се е оплел. Кажи му истината директно, кажи му, че има финансови проблеми и за момента не се справя с тях. Не може да подкрепяш човек, който е тръгнал към дъното. Подкрепа се дава само ако се стараеш. Неговият начин на мислене е, че като му трябват пари, ще иска заеми и не си дава сметка, че това не може да продължава вечно. Трябва да печели повече, отколкото да харчи, а не обратното, защото така все ще стига до кредити и ще дължи пари. Ако го обичаш, не му спестявайте истината, защото така не му правиш услуга. А по това дали ще се вземе в ръце, може да разбереш дали е човекът за теб.
2
1
Пламена M.
Пламена M.
28.08.2017 17:56
Щом до този момент не се справил в проблемите, значи винаги ще е така. Лошото е, че доста от мъжете днес не осъзнават, че жените не са меркантилни, а просто искат сигурност. Според мен трябва да намериш човек на твоето ниво. Пък, ако е писано, може да се срещнете след време.
2
0
Veliko Mitev
Veliko Mitev
21.08.2017 17:36
Според мен човек, който е свикнал да живее със заеми и за три години не си е намерил подходяща работа, и в бъдеще ще продължи да живее по същия начин. Определено ще ти е трудно да създадеш семейство с него...Така че може би трябва да потърсиш щастието другаде.
4
1

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: