Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Приятеля ми ме наранява несъзнателно

Приятеля ми ме наранява несъзнателно

Приятеля ми ме наранява несъзнателно
Здравейте. Аз съм на 17, той на 24. От доста време ме мъчи един проблем. На никой не съм споделяла, но сега пречи и на връзката ми. В семейството ми имаме проблем с парите. Имам двама братя, по-малки. Често се е случвало да се чудим какво да вечеряме. Взимаме пари на заем. Често и в кварталния магазин на версия. Като бях по-малка помня, как в училище ме замерваха с боклуци от коша и ми викаха 'беднячка'.

Подиграваха ми се, че ходя с едни и същи дрехи. Така е, имах клин, дънки и две/три блузи. С бившия ми приятел се разделихме заради това, че все не исках да ходим по дискотеки и кафенета. Просто не можех да си позволя, а не искам да чакам той да ме черпи. Когато се разделихме думите му бяха "не сме един за друг, живеем по различен начин". Заболя ме, много. А майка ми каза "ти какво очакваш като ходите само в тях и по горичките, кой ще те търпи такава", без да се замисли защо не ходя.

Продавах си дрехите, за да си купя други, макар и втора употреба. Не ходех по екскурзии, защото не исках да карам семейството ми да мизерства, за да мога аз 3/4 дена да съм на почивка. От 3 месеца съм със сегашния си приятел, запознахме се на работното ми място. Той е всичко, което искам и ме прави много щастлива, кара ме да се усмихвам и е много нежен и внимателен с мен. Запознах го с родителите си.

Къщата ни не е кой знае какво и точно поради тази причина дълго мислех преди да го поканя. Той не знае какво е да нямаш, не е лишаван от нищо има хубава кола, къща. Той не знае за този мой проблем, но несъзнателно ми го натяква. Когато се прибирахме от море, покрай нас беше минала кола като наща и той каза "това като вашия боклук ли е", днес започнах да му чистя стелките на колата, защото имаше пясък и го попитах защо не я изчисти при което той ми отговори "а да не започвам да говоря за ваща". И все някакви такива изречения с които засяга тази тема.

Днес видя, че ми стана гадно и ме попита, не можах да му кажа какво има. Срам ме е, страх ме е да не го отблъсна като му кажа всичко това. Но какво да направя, опитвам се да променя нещо, за това и почнах да работя като сервитьорка, вярно че работя за 10лв на ден, но пак е нещо. А той ме гледа с присмех когато заговорим за бъдещето и му разказвам каква кола искам, каква къща, че искам хубава работа. Да му кажа ли какъв е проблема? Срам ме е. Страх ме е.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
Антония Р.
Антония Р.
17.09.2017 18:00
Струва ми се, че на това момче му се иска да доминира в отношенията ви и избира най-лесния начин - като използва слабостите ти срещу теб. Бъди по-уверена в себе си, защото мачът още не е свършил. Само на 17 години си и може да стигнеш много далеч, без значение каква от къща излизаш, дори това може да те стимулира още повече. Не се срамувай от семейството си и не се сравнявай с приятеля си. Според мен се нараняваш от думите му, защото се обвиняваш, че си израснала по начина, по който си израснала, но няма какво да променяш в миналото, можеш само да гледаш напред, а другият път, когато приятелят ти спомене бедното ти семейство, му кажи: Да, израснала съм в оскъдица и точно затова не искам повече да живея така.
3
0
Пламена M.
Пламена M.
12.09.2017 17:09
Значи, това са пълни глупости. Той Явно вече е разбрал, че сте бедни. И Явно е голям глупак, щом си позволява да ти говори така. Ако Все пак искаш да останеш с него, пробвай с директното споделяне - кажи му нещата как са и най-вече - какво чувстваш. В зависимост от реакцията му прецени дали да останеш с него. Цени себе си и бъди с човек, който те подкрепя в мечтите ти, а не ти се подиграва. Освен това мисли за нещо по-добро, като работа имам предвид. Успех!
1
0
Veliko Mitev
Veliko Mitev
11.09.2017 17:48
Според мен трябва да му кажеш. Не вярвам да ти се изсмее, по-скоро ще внимава какви ги говори в бъдеще. Ако все пак ти се подиграе, това ще знак, че е нещастник и няма смисъл да си губиш повече времето с него. Успех и не се тревожи чак толкова! Щом си имаш работа и си изкарваш парите сама с честен труд, няма от какво да се срамуваш, а даже напротив - малко хора на твоята възраст се грижат сами за себе си и имат ясна представа за живота.
3
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: