Адски ми е трудно да общувам с момчета!

Адски ми е трудно да общувам с момчета!
Здравейте!
Аз съм момиче на 20 години и проблемът при мен е че ми е трудно да общувам с момчета. . . глупаво звучи, но си е така. Имам много приятели, предимно момичета, но някак си с момчетата ми е трудно. . . Яд ме е на себе си, че съм такава, защото сигурно създавам впечатлението, че съм скучна, а всъщност около мен винаги е забавно, но човекът отсреща няма как да го разбере, не и докато не се отпусна и заради това създавам грешни представи. По принцип трудно допускам хора до себе си, но един път влязат ли в живота ми, държа много на тях.

Може би и заради това все още си нямам приятел. До скоро си писах с едно момче, което не ми беше безразлично, но той искаше всичко да става бързо, без веднъж дори да сме се видели, той искаше вече да тръгваме и ми разправяше колко щял да ме обича, не знам си какво още. Та този същия постоянно ми казваше ти не си себе си, защо не се отпуснеш и не бъдеш себе и такива подобни, а аз си бях аз. Да, не отричам, че съм срамежлива, но в никакъв случай не съм се правила на някой друг. И все пак нищо не излезе от цялата работа и сигурно вината/проблемът е при мен донякъде, точно заради това чувство на страх.

Не знам как да го опиша, сякаш ме е страх да се отпусна, да дам свобода на чувствата си, да стане нещо между мен и например него. Така сигурно никога няма да си намеря приятел, но това чувства на страх е по-силно. Може би е породено от това, че е нещо ново, нещо което не съм изживявала до сега, но слагам някаква бариера и нищо не става. Сигурно в нечии очи това е много смешно и тъпо, но наистина не знам какво да правя и как да се преборя с това чувство. Ще съм благодарна на съвети[Още подобни истории тук]
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
silvira
silvira
05.12.2017 08:43
Според мен ограничаването в онлайн конктактите ограничава и способностите за реален контакт. Няма как да ти се обяснява в любов след като само сте си писали...
Трябва да се освободиш от сексуалното напрежение и да търсиш контакт с мъже просто за приятелство, без каквито и да е задни мисли. А ако имаш нужда от секс, може да правиш секс без чувства. Научи се да разделяш контактите си, без да ги обвързваш с някакви потенциални "ползи", които би имала от тях. Важи и за контакти с жени.
1
2
Пламена
Пламена
30.11.2017 17:16
Изобщо не е смешно, нито тъпо. Това момче,с което си си писала, просто не е било за теб. Истинските хора не те притискат и не ти натякват каква да бъдеш, а те приемат такава, каквато си. Когато човек има проблем с общуването, обикновено съветът е да се запише на спорт или някакво групово занимание. Виж, когато става въпрос за другия пол, е малко по-сложно. Може да опиташ да се запишеш на език или да използваш предимствата на социалните мрежи и да си пишеш с повече момчета. Контактът очи в очи обаче винаги е по-добър. Излизай повече с приятелките си по заведения, където ходят всякакви хора.Рискувай и говори с непознат. И запомни - момчетата са същите като момичетата, даже понякога са много по-просто устроени, така че наистина няма от какво да се притесняваш. Успех!
3
0