Живот на кредит!

Живот на кредит!
Здравейте,

Искам да ви споделя моята лична история и да ви помоля, не я повтаряйте. Аз съм жена наближаваща 26 си години. Цял живот играех по свирката на нашите, идеалното момиче на татко. Бях и съм давана за пример на не малко хора, колко съм умна, как съм се стремяла за целите си, не съм се отказвала. Нищо, , че баща ми никога не ми каза браво. Все бях хулена и се искаше още. и. още. от. мене. Надали би било така, ако знаеха ИСТИНАТА. Бях първа година в университета, добра специалност, не живеех в родния си град.

Тогава не успях да си платя големите сметки за телефон (дълги разговори с първата ми любов) и ми прекратиха договора. Както следва трябваше да пшатя неустойка, смешните 335 лв. още ги помня. Баща ми чепат човек ми отказа да ми помогне, а аз не работех. Имах само парите за семестър 225 лв. . В паниката си прочетох за бързите кредите. Тогава си помосиислих ”Защо не? ”и изтеглих първите си 100 лева. Сега ми се ще да кажа на тогавашното МИ Аз ”НЕ, НЕДЕЙ! ! ! ”.

И оттук започва моята одисея. Не успях, да го върна, , навреме този кредит и изтеглих друг, за да погася този. От страх от баща ми(който ми предложи пари, но на цената на много караници и мрънкане. ). Ако баща ми научи цалата история ще ме убие направо. И така един след друг, ги теглих неусетно и стана 6000 лв. , а аз затъвах ли затъвах. Пропуснах да спомена, че вече работех и вадех доста добри ппари. Над средните за нашия град. И ако някой помисли, че бързия кредит е добра идея, нека размисли. Тези фирми, всяка от тях е със съмнителна репутация, но когато си в нужда не подбираш много. Познавам всяка фирма, как отпускат и как събират кредит. Вярно вече ги няма мутрнските времена, да те е страх от бой, но сега е времето им на телефонния тормоз. Забавиш се с един ден и се започва едно не спирно звънене на телефона. Г-жо Еди коя си (заплахите валят)

1. Ако до края на деня не внесете сумата от. . . . . , ще вземем мерки
2. Ще дойдем до работата ви и ще ви изложим пред всички.
3. ще нарушим дискретността ви.
И бля бля. бля, всеки денн. Тормозът псичически е огромен, натоварването също. Аз успях да се измъкна мнго трудно, почти невъзможно.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (1)

Изпрати
Антония Р.
Антония Р.
21.05.2018 14:32
Хубаво, че си взела поука от бързите кредити. Но помисли и за цялото си отношение към парите. 6000 лева не е никак малка сума, защо са ти били толкова пари? Моят съвет е да се консултираш с някоя банка за потребителски кредит, с който да покриеш тези задължения. Там лихвата е по-малка, ще може да определиш месечната вноска и да дишаш по-спокойно. Докато това стане обаче, затягай коланите. Лиши се от някой неща, виж какво може да продадеш. И друго, защо криеш от близките си финансовите си проблеми? Те биха могли да ти помогнат - с пари или съвет. Не се прави на перфектна. Всеки човек среща трудности, а в нашата държава те най-често са в материално отношение. Бъди искрена с родителите си и помоли за разбиране, понеже вече си си научила урока и няма да позволиш това да се повтори. Не е нужно да си супергерой и да се справяш с всичко сама. Така ще полудееш от тревоги.
0
0

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: