Ezine.bg»Споделени Истории»Гняв и Омраза»Депресията се завърна! Помогнах си така!

Депресията се завърна! Помогнах си така!

Депресията се завърна! Помогнах си така!
Здравейте хора, честно казано преди още да си направя акаунта страдах от депресия. В момента имам чувството сякаш аз не съм си аз и всички ме мразят и са против мен. Както и това, че аз мразя себе си. . . . това стана така когато осъзнах същност колко съм смотана, постепенно след депресията почнах и да изкарвам лоши оценки и всичко се влошаваше. . . докато преди това само се чувствах зле и отпаднала сякаш аз не съм себе си.

Не исках да споделям с никой и имах слабо самочувствие. Аз си казвах:, , Ти боклук, за нищо не ставаш, не си обичана, спри да се хвалиш и да си мислиш, че нещо ще се оправи КАТО НЯМА ДА СТАНЕ НИЩО ОТ ТЕБ, ЕТО ЗАЩО И НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ТИ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ И ДА ТИ ГОВОРИ".
Не исках да страдам повече. Не исках и да се самоубивам, защото има толкова хора, които държат на мен, просто трябва да си отворя очите. Поне моето семейство ме обича и никога няма да ме предаде. Това са хората, на които мога да вярвам най - много. И също така не трябва да си мисля, че съм смотана защото аз не съм.

Ти, които четеш това и страдаш от депресия знай, че има начин да се отървеш. За начало първо стани от леглото и си оправи стаята, защо знам, че тя е в ужасен вид (не се обиждай), защото винаги като съм била в депресия ме е мързяло да се подредя стаята или поне да си оправя леглото. После е време да хапнеш нещо, можеш да хапнеш два вида храна: здравословна храна или вредна храна. И от двата вида ще се почувстваш добре, защото ако ядеш здравословна храна ще ти подпомогне да укрепиш имунната система, а ако ядеш вредна - ще се чувстваш добре, че си успял да издържиш на тази вредна храна.



Така след това е време и да поговориш с малко близки хора, уговорете си среща с приятелите навън, а ако деня лош, споко и утре е ден. Ако нямаш приятели ще е най - добре да си намериш.

*Ето нещо задължително: Поговори с родителите си и им разкажи как се чувстваш и защо, те ще намерят най - доброто решение на проблемите ти и ще ти съчувстват. *

/Съвет 1: Всеки ден прави това упражнение:1. Ставаш сутрин от леглото. 2. Отиваш към огледалото. 3. Погледни направо. 4. Кажи: Обичам те! / За да е по - ефективно измисли причини защо.

/Съвет 2: За да не се занимаваш със мрачните и бурни мисли в главата ти, се занимавай с хобита. Така ще си разсеян/а и няма да имаш време за мисли за това/

/Съвет 3: Ти си си най - добре когато ти си си ти! Защо го казвам? Ами именно защото ти си ти, всеки човек е различен и няма значение да ти казва неща против теб. Например:, , Ей, ти се грозен/на! Имаш пъпки! (или каквото си там да е)" И какво от това, напълно нормално е, ти си тинейджър/ка и ти израстват пъпки, на всеки му израстват пъпки. Ако не си обеден/а погледнете другия човек. Дори и аз имам пъпки. Пример 2:, , Жоро ми каза, че имам голям нос" (май малко прекалих ) И какво от това, не е важно как същност изглеждаш, а какъв човек си. Никой няма да го интересува за нещата по лицето ти или друго. Са ако си те представя, ти си в депресия и ще кажеш:, , А не, аз не съм нищо особено, просто съм смотан/а". Да бе! Не си! Това, че си различен/на не значи, че си смотана. Напротив означава точно обратното. Ти си интересен/на и имаш различен вкус за нещата. А и ако някой ти го каже значи, че просто завижда. Не се влияй от мнението на другите, защото така те се опитват да издигнат себе си по - нагоре. /
/Съвет 4: За да си успешен: За да бъдеш успешен човек ти трябва да се влияеш от две неща. . . първото е страхът, второто е любовта. Най - добри са когато ги изпитваме към себе си. Страхът те мотивира, той е нужния мотиватор за тази цел. Помисли си :, , Какво ще стане ако не успееш да. . . . . . ". Именно вече имаме страха.

Но ако остане едното, то не може без другото. Представи си го като Ин и Ян. Чувал/а ли си израза:, , Любовта действа най - добре когато е от себе си". Но същност повечето хора мислят, че ако някой друг те харесва тази любов идва от вън навътре, но същност е обратното. И ако я няма тази любов в себе си, ти ще си успешен/а за повечето хора, но не и за себе си. Колкото пъти другите хора да ти казват, че си невероятен/а, ти няма да си мислиш това. Дупката няма да се запълни от другите хора, а по - скоро само ти можеш да запълниш тази празнина в себе си. Любовта действа да те съчувства. /
/Съвет 5 : Не приемай грешките като грешки. Те не са грешки, а са уроци в живота и те те учат на все по - нови и нови неща. Колкото повече се случват грешки в живота ти, ти толкова повече се научаваш да се справяш с тях. Защото ако ти нямаш грешки в живота, значи не си жив. Ще ти разкажа една история:, , Карал си човек по пътя и трябвало да завие и наблизо имало стълбове. . . той си казал:, , НЕ В СТЪЛБОВЕТЕ! НЕ В СТЪЛБОВЕТЕ! ". И се блъснал. След това минава още един човек с кола. Той си казва:, , Ще направя този завой, за да не се блъсна, както този човек. ". И го направил. УСПЯЛ! ПОВЯРВАЛ В СЕБЕ СИ И УСПЯЛ. За да сме успешни трябва да си вярваме в живота и то ще стане. Някой хора казват:, , Е да, ама аз съм реалист. ". Еми хубаво, тъни си в проблемите тогава! /

За финал, знай, че ти се невероятна/ен колкото и да ти се струва това да не е така, защото всички хора на света сме различни и правим едно цяло. Без теб нищо няма да е същото. Благодаря ти, че се присъедини и отвори тази история, това означава колко добър човек си или факта, че възможно се опитваш да потърсиш как да си помогнеш. Ти си умен и не си тъп щом знаеш къде да търсиш.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари

Изпрати

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: