Бракът ми се разпада

Бракът ми се разпада
Може би на някои ще им бъде странно, че хора на моята възраст пишат тук, но аз съм съвременен човек и бих искала да чуя мнението на младите хора. Те понякога са по- практични и предприемчиви от нас.

Аз съм вече на 50 години и от 27 от тях съм семейна. Имаме вече големи деца, които тръгнаха по своя път. И ние се озовахме със съпруга ми пак сами. Винаги съм мислела, че нямаме проблеми, защото така беше през всичките години.

Сега обаче, той сякаш е друг човек. Един заядлив, капризен, не сговорчив. Винаги за всичко е на контра. Започна да закъснява вечер, все бил с приятели. Знам, че и мъжете преживяват своя специална възраст, но това е ужасно.

Явно и с мен става нещо защото съм готова да си тръгна и да загърбя всичко. Дали това е етап в живота на хората или нещо става с нас ?
[Още подобни истории тук]

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Стефи
Стефи
19.01.2015 16:45
Май трябва и двамата да прочетете какво пише в Библията за брака и задълженията на мъжа и жената,много не ги знаят,а от там и проблемите се увеличават.Съветвам ви да прочетете,и няма начин да не разберете кой къде бърка.Словото е Боговдъхновено за поука и изоблечение.
2
0
Таня
Таня
30.09.2013 16:38
Малко по-млада съм от вас и имам същия проблем.Но за мен това не е проблем- ядосвах се известно време и го оставих да прави каквото иска.
Намерих си интересни занимания и също често не съм си в къщи. Формално изпълнявам домакинските си задължения, НО не го чакам да си прибере. Ако не спя продължавам да правя каквото съм започнала без да му обръщам внимание. От известно време започна да ме пита дали ще се прибера по-рано за да седнем заедно да вечеряме и да вземе бутилка вино и т.н. Да не навлизам в подробности.
Моя съвет е намерете си интересно занимание, което да запълва много свободно време, което ви се появи сега и не знаете какво да правите с него.А съпругът сам ще се прибере като усети, че ни ви пука.
1
0
МК
МК
31.08.2013 11:06
Ами тя кризата на средната възраст също е свързана с доста хормонални изпълнения. Съчетано с прозрението, че по-голямата част от живота му е минал и не е направил толкова неща, които винаги е искал, нормално е съпругът Ви да е по-сприхав. Баща ми е същият в момента, но, понеже не ми пука, не мога да Ви кажа подробности. Сигурно е до време.
0
1
Льона
Льона
17.10.2011 14:04
Мога да ви бъда дъщеря, мойте родители също бяха пред такава дилема, но струва ли си ?
Сега е времето да си поживеете, нямате малки деца, които постоянно да ви ангажират. Излизайте, ходете на почивки, на гости, на екскурзии, създайте си някакви емоции.
Ако не сте щастлива не е нужно да живеете така, но неможе човек да живее сам, защото самотата още повече убива.
Започнете да живеете и вие!
Ако ще сама или двамата със съпруга ви.
0
0
Бригите
Бригите
25.09.2011 16:29
Бракът по начало е нестабилно и несериозно предприятие с неясни правила, с борба за власт, пари, имоти и надмощие на в повечето случаи на всяка цена(?!), без да се мисли каква болка и мъка се причиниява на другата страна (?!), с усилия за налагане на собственото его и ако се тегли чертата и се сметнат ползите и вредите от брака - май вредите са доста повече от евентуалните ползи. Гаранция за щастлив съвместен живот няма, както и гаранция за вечен брак, но лошият съвместен живот води до нервни заболявания, високо кръвно, диабет и т.н. и скъсява живота. Но аз си мисля, че Вашият брак няма да се разпадне така лесно, опитайте се да изненадвате е нещо приятно съпруга си, например с любимото му ядене, с малко подараче или някоя хубава дрешка, прочетете някоя интересна книга или статия, после споделете впечатленията си с мъжа си, предпиемете повече неща заедно с него, ако е възможно, например разходки из природата, на кино, на концерт, ако имате възможности също и екскурзии някъде по-наблизко или по надалече, сменете фризурата си, поддържайте фигурата си и лицете си, гримирайте се и се облечете по-елегантно, подчертайте винаги специално Вашите положителни страни. Когато е нервен, гледайте да не го дразните допълнително, а да го успокоите и даже ако е възможно, разсмеете го с нещо. Четете тук-там из интернет вицове и му го разказвайте и така може да Ви се отдаде да разсеете атмосферата в къщи. Опитайте се също да поддържате интимни отношения с него, ако това е възможно.
1
1