Много съм ревнива и незнам дали е основателно

Много съм ревнива и незнам дали е основателно
Здравейте. С приятеля ми сме заедно от почти две години, всичко е повече от прекрасно, разбиране се много добре, той е мил добър, грижи се за мен, постоянно ми казва,че ме обича и не спира да го показва с държанието си. Общо взето не мога се оплача.

Но тук идва и проблемът - много голяма ревност и от двете страни. С него се познаваме от малки, но бяхме изгубили контакти, когато възобновихме контактите станахме много добри приятели и започнахме да си споделяме всичко. В един момент обаче осъзнах, че м/у нас не стои просто приятелство..

Започнахме да излизаме по срещи да се забавляваме да се радваме един на друг, но в този момент аз бях обвързана..Връзката ми беше сериозна около 3 г и половина, но нещата не вървяха и когато се появи той още по малко...

Мисълта ми е, че и двамата знаем прекалено много за миналото на другия или по скоро за грешките, които сме допускали и от там идват страховете ни да не допуснем същите грешки..

В началото на връзката ни намерих разговори м/у него и бивши приятелки, както и съобщения, ядосвах се много, но разбирах, че това са неща заради които ме трябва да разваляме отношенията ни и въпреки всичко в мен останаха едни съмнения от които ме е страх да не продължават тези писания и по лошото да стигнат до срещи както стана м/у нас..

Започнах по често да проверявам телефона и комуникациите в интернет, въпреки, че знам че не е редно и не трябва да навлизаме толкова много в личното пространство на хората, но въпреки че имам доверие не мога да избегна съмненията в мен.

Историята е много по дълга, но се надявам да сте разбрали смисъла. Въпросът ми към вас е има ли смисъл да го ревнувам толкова и да се съмнявам или всичко е от ревността и въображение? :/[Още подобни истории тук]

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Силвия
Силвия
03.09.2013 15:26
Благодаря много за съветите :)
0
0
мария
мария
02.09.2013 20:40
и аз бях така, докато не осъзнах, че прекалено много съм се фиксирала в него, защото нямаше за какво друго да мисля...Така че се наложи спешно да намеря друго занимание за мозъка си, напр. хоби, интересна работа, интересни приятели и т.н.
0
0
Fly
Fly
01.09.2013 23:57
Ревнивият не ревнува от това, което вижда, а от това, което си представя... :)
2
0
Svetla Stoqnova
Svetla Stoqnova
01.09.2013 21:22
Щом няма промяна в държанието му и постоянно ти казва, че те обича и се грижи за теб - можеш да бъдеш спокойна, и не толкова ревнива. Но не го задушавай, защото ревността без покритие е много дразнеща, а това определено не е в твоя полза. Радвай се на любовта си и бъди щастлива с него.
0
0
МК
МК
01.09.2013 20:43
Имах предвид, че няма как да никой от сайта да знае дали ревността ти в конкретния е основателна или не. Реално и ти самата няма как да знаеш, пък ние. Но пък от щипка ревност не боли. ;)
0
0
Силвия
Силвия
01.09.2013 20:04
МК какво означава що за пъпроси,прочетох и продължавам да чета много историй тук и всички са различни и аз като всички останали търся отговори.Просто съм по ревнива..Но все пак благодаря за съвета :)
0
0
МК
МК
01.09.2013 19:50
Откъде да знаем има ли смисъл да го ревнуваш? Що за въпроси... По принцип, моята философия винаги е била, че само който не обича, успява да не ревнува. Ама, ако можеш да се контролираш, прави го, за да не се карате. Пък иначе си бъди мнителна и го проверявай, все пак контролът е висша форма на доверие.
0
0