Телесното червило е новият хит на лятото

Телесно червило

Оставете розовите гримове в дъното на шкафчето си това лято! Новото розово за най-горещият сезон е вдъхновено от сочните праскови. Техният цвят, събран в едно единствено червило се съчетава неповторимо с бронзовия летен загар.

За разлика от миналата година, когато подсилвахме ефекта на тена с бляскави златисти частици в козметиката, сега ще го накараме да изпъкне, като му осигурим неутрален фон. Вместо като обсипани с бронз, устните трябва да са като целунати от слънцето.

Идеята е те да се слеят с естествения нюанс на лицето ви - сякаш сте ги покрили с фон дьо тен или коректор. Всъщност наистина можете да постигнете телесния ефект дори с тези продукти, като не забравите да сложите отгоре и малко безцветен гланц за устни.

Тънките устни ще изглеждат по-обемни, ако нанесете коректора само по външната им част.

Ако ви се стори прекалено пипкаво, оставете на истинските червила да извършат магията вместо вас. На пазара има продукти в неутрален цвят от всякакви марки и всякакви нюанси.

Защото въпреки, че лишават устните от цвят, въпросните червила не са съвсем безцветни и трябва прецизно да се комбинират с косата и кожата.

Най-разпространено е прасковеното червило. За разлика от сенките и ружовете в този цвят червилото е лишено от кафяви или розови оттенъциq и не стои натрапчиво на устата ви.

Докато розовото придава усещане за студ, прасковеното добавя слънчево сияние на макиажа, без да губи свежестта на хладните цветове.

Всяка марка предлага поне още два нюанса неутрални червила. По-светлите клонят към млечно розовото, а за по-тъмен ефект потърсете какаoво кафявото.

Избирането на подходящ цвят е истинско изкуство. Някои момичета изглежда имат вроден нюх за това и инстинктивно знаят какво да си вземат. Но за други дилемата топъл или студен нюанс е истинско предизвикателство. Студените цветове като бялото, черното, тъмносиньото и яркочервеното имат синкави полутонове. Топлите - оранжево, тревисто зелено, златисто и кафяво, са с жълти полутонове.

Косата и кожата ви също са от значение. На платинено русите коси им подхождат по-светлите окраски на капучино или бледомораво, докато златисто русите момичета трябва да се ориентират към кораловото и прасковеното.

Ако сте руса и кожата ви е по-мургава, заложете на кафяво или керемидено. Керемиденото, жълтеникавокафявото и прасковеното са подходящи и за червенокосите. Брюнетките могат да заложат на керемидените и на канелените оттенъци.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ив
Ив
10.02.2015 13:19
Да се смееш ли... Толкова разнопосочни съвети... Като че ли някои момиченца пък могат да разберат какво е керемидено, бледо мораво, или коралово. И освен това прасковеното не е телесен цвят. Пастелните и телесни цветове не отиват на брюнетки с бяла кожа, затова - не се водете само по модата, а гледайте да ви отива!
0
0