Гримираните жени изглеждали по-авторитетно

Гримираните жени изглеждали по-авторитетно

Гримираните жени в очите на околните изглеждат по-компетентни от дамите без макиаж. До този извод стигнали учени от Харвард.

За целите на любопитния експеримент 150 доброволци трябвало да определят надеждността на жени с и без грим след показване на техни фотоси. Жените били от различни раси на възраст от 20 до 50 години. Така се оказало, че според анкетираните дамите с грим изглеждали по-авторитетно. Колебание настъпило само при снимките, на които имало изобразени жени с тежък вечерен грим. Те не предизвиквали доверие и надеждност.

Може би резултатите се дължат на факта, че след грим жените се чувстват много по-уверени, което се отразява и на тяхното поведение и излъчване. В крайна сметка декоративната козметика не може да бъде разглеждана едностранно като ключ към успеха и авторитета. Важното в случая е дамите да се чувстват комфортно с или без грим.

Гримираните жени изглеждали по-авторитетно

Да не забравяме, че все по-често се публикуват изследвания, алармиращи за опасността от здравословни проблеми, вследствие на нанасянето на макиаж. За производството на голяма част от гримовете се използват химикали и токсични вещества, които в определени случаи могат да доведат до сериозни последици. Ето защо е необходимо да се доверяваме само на качествената козметика, в чиито състав влизат съставки, пазещи кожата от обриви, зачервяване, подувания или инфекции. Някои от субстанциите дори могат да доведат до рак и хормонални нарушения.

Препоръчваме на читателките ни да избират продукти за разкрасяване с минерални субстанции. Те не съдържат изкуствени оцветители и вредни консерванти.

За да засияете и без грим, трябва да спазвате едно простичко условие – изпивайте поне по един литър и половина вода дневно. Течността ще поддържа кожата ви хидратирана отвътре. Наблягайте на пресни плодове и зеленчуци, ядки и зехтин.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари