Стъпаловидно подстригване

Прическа на Пластове

Прическите на пластове имат много варианти. Хубавото при този вид прическа е, че отиват на почти всички видове коси – независимо от дължината или структурата. Въпреки това обаче, има няколко подробности, които трябва да обмислите преди да се подстрижете по този начин.

1. Ако имате дължина на косата под рамената и косата ви е тънка и фина, не е добра идея да се подстригвате на пластове. Краищата на косата ви по този начин ще изглеждат още по-тънки и няма да стои особено добре. Подобна стъпаловидна прическа е подходяща за тънка коса, само в случай, че косата е до раменете и дори по-къса. По този начин ще придаде обем и ще изглежда наистина добре.

Стъпаловидно Подстригване

2. В случай, че сте от щастливите жени, чиито коси са гъсти и падат тежко, спокойно можете да се „обърнете” към този вид подстригване, дори да имате дълга коса под раменете. Заради факта, че имате достатъчно коса, стъпаловидната прическа ще ви стои добре – няма да загубите от обема си, а така подстригана косата ви ще изглежда по-разчупена.

Прическа на Етажи

3. Ако имате къдрици, този вид прическа ще отива и на вас. Това ще създаде повече еластичност на отпуснатите къдрици. Разбира се, тук фризьорът има задачата да не прави косата ви в най-горния пласт твърде къса, защото може да придобие не особено приятен външен вид.

4. Най-важното за този вид прическа е това, че създава много движение и динамика в косата – тази прическа е особено препоръчвана за дами, които имат права коса, това ще ви донесе допълнително обем.

5. Ако чупливата или къдрава коса се скъси твърде много в най-горния пласт, може да превърнете ефекта на прическата в дефект. Косата ще изглежда безформена, а и ще има твърде много обем в горната част.

6. Стъпаловидните прически изглеждат много добре, когато в косата има и малко цвят. Кичурите и изсветляванията придават много приятен вид и допълват самата прическа.

7. Ако имате средно дълга или къса коса подстригана на пластове, хубаво е да добавяте някакъв стилизиращ крем, вакса, за да се подчертаете стъпаловидната прическа.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.6
Общо 70 гласували
5 21
4 22
3 14
2 6
1 7
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Соня
03.05.2015 17:48
Съжалявам, но трябва да те поправя.. На пласти е съвсем различно нещо и си има отделна статия за коса на пласти.. А това е етажирана.. Все пак тези неща не ги пишат малоумници...
0
0
Емилия
27.04.2014 23:23
Насоките кои коси може да се подстригват на Пластове,се
казва а не на стъпаловидно !!! са правилни.Изразът ;;на етажи;; също е неуместен. Представяте ли си визуално как изглежда косата на етажи или стъпала? :)
4
1

Водещи от категорията

Другите търсят

Подобни Статии

От другите сайтове

На въпросната статия виждате Стъпаловидно подстригване. Ако имате въпрос или смятате че написаната информация не отговоря на темата Стъпаловидно подстригване, бихте могли да се свържете с екипа ни от линка за контакт. Пишете ни и ако бихте искали да напишем повече информация на тема Стъпаловидно подстригване.