Плодовете и зеленчуците ни правят по-секси

Плодове

Ако искате да изглеждате секси в очите на силния пол, значи трябва на трапезата ви да присъстват в изобилие плодове и зеленчуци.

Британски учени твърдят, че те придават златист блясък на кожата на лицето и го прави по-сексапилно.

Вестник "Дейли телеграф" разказва за експеримента на екипа, ръководен от д-р Иън Стивън от Бристолския университет и проф. Дейвид Пърет от Университета "Сейнт Андрюс" в Шотландия.

Те ангажирали 54 мъже и жени с приятна компютърна задача. На специален софтуер трябвало да настроят цвета на кожата върху поредица от 30 мъжки и 21 женски лица по начин, по който според собствените им представи изглежда най-привлекателен и най-секси.

Здравословни храни

Накрая резултатите отчели, че доброволците са засилили светлината, розовостта и жълтеникавия оттенък на лицата. Тоест, те смятат хората с розови бузи и светложълтеникав тен от противоположния пол за най-здрави и най-привлекателни, обясняват учените. А лицата с тъмен и загорял тен доброволците считали за по-малко привлекателни.

Затова за да ви харесват представителите на силния пол, яжте на ден най-малко пет порции плодове и зеленчуци, съветва д-р Стивън.

Той и колегата му смятат, че хората предпочитат тен със златист блясък, който изпраща сигнал за количеството пигменти, поети от плодовете и зеленчуците.

Портокалите, доматите, морковите, спанака и други листни зеленчуци съдържат въпросните пигменти. Изброените храни са и мощни антиоксиданти и ни предпазват от заболявания. Да не говорим колко са полезни за имунната система и предпазват от появата на рак.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари