Ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Често срещаните грешки в грима, които ви състаряват

Често срещаните грешки в грима, които ви състаряват

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
2 от 8 Снимки
2. Грешният тон на червилото
Тоновете на кожата могат да бъдат топли и студени и в зависимост от вашия тон трябва да подбирате цветовете на грима си. Най-ясно погрешните нюанси се виждат при избора на червило, което ако не е съобразено с естествения цвят на кожата ви, ще ви състари с няколко години;

С помощта на грима една жена може да подчертае предимствата на лицето си и да повиши самочувствието си, но ако не внимавате, вместо да изглеждате по-добре от обикновено, ще се състарите.

Дебелият слой фон дьо тен и голямото количество пудра върху кожата на лицето ви са две основни грешки в грима, които могат да ви докарат лелска визия.

В желанието си да изравнят тена на лицето си или да са с няколко тона по-тъмни от естествения си тен някои жени прекаляват с използването на фон дьо тена. Обилното намазване с фон дьо тен по лицето обаче не остава незабелязано и дебелият слой грим не само че изглежда нелепо, но и ви състарява с няколко години.

Пудрата е голям помощник на хората с по-мазна кожа, но ако я нанасяте в прекалено плътен слой, ще състарите лицето си с няколко години. По правило пудрата не се нанася на цялото лице, а само в Т-зоната – чело, нос и брадичка.

Вижте кои са останалите основни грешки в грима, които могат да ви загрозят, в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати