Цвят на веждите – как да изберем кой е подходящ?

Вежди

Веждите неслучайно се наричат рамка на лицето. Те балансират чертите, добавят яркост на очите и дори подмладяват. Ако изберете неправилния цвят, ефектът може да е катастрофален.

Универсалният съвет на специалистите е актуален и днес. Брюнетките трябва да имат вежди с един тон по-светли от цвета на косата им. Блондинките пък – с два тона по-тъмни. Формулата обаче невинаги е същата. Ето какви съвети трябва да следвате, ако искате да имате красиви и стилни вежди:

1. Платинено и златно руси

Блондинка

Естествените блондинки имат едва забележими вежди. Ако не сте сред тях, веждите трябва да са с тон или два по-тъмен от този на косата ви. Това кара веждите да изглеждат по-гъсти, очертават лицето ви и правят очите ви по-ярки.

Ако по принцип сте брюнетка, но сте се боядисали руса, веждите трябва да се изсветлят поне с един тон от естествения ви. За жалост това става само с боядисване. Ако опитате с грим, тъмните косъмчета ще прозират под светлия молив. Изключение могат да са платиненорусите блондинки, на които стоя добре и тъмни, дори черни вежди.

2. Брюнетки

Брюнетка

Ако промените цветът си от светъл към тъмен, задължително трябва да промените и цвета на веждите. Кестенявите тонове изискват кафяв подтон за веждите. Заложите ли на цвят капучино за косата, изберете за веждите си пепеляви оттенъци. Подсилете с няколко слоя лек грим.

Ако веждите ви са естествено с тон по-тъмни от косата ви, то определено имате късмет. Вариантът с по-светли вежди също е възможен. Ако веждите ви са тънки, тъмната гама подчертава това несъвършенство. Светлите вежди помагат да се смекчат веждите и овала на лицето.

3. Гарваново черно

Черни вежди

Липсата на вежди тук е препоръчителна, но невинаги стои добре. Единственият универсален тон, който би стоял добре, е гарваново черно – същото като това на косата. Всичко останало стои неестествено.

4. Рижа коса

Рижа коса

Ако това е естественият цвят на косата ви, то веждите със сигурност също са рижи. Комбинацията е задължителна, така че, ако решите да се боядисате в този цвят, бъдете готови да смените и цвета на веждите. Морковеният оттенък е топъл и си отива с теракотен нюанс на веждите. Студените нюанси стоят най-добре с кафяви вежди.

Когато прецените, че е време за смяна на цвета на веждите, е добре да се доверите на услугите на специалист. Те се боядисват със специални продукти. В домашни условия също е възможно да се справите, но винаги съществува риск да ги изгорите.

Неоспоримите правила не трябва да се нарушават. Топлите тонове се комбинират с топли цветове на веждите, а хладните - с хладни. Пастелните цветове трябва да се подбират спрямо цвета на очите или цвета на сенките. Ако цветът на косата е ярък – син или розов, цветът на веждите трябва или да е в хармония с него, или да контрастира.

Цветът на веждите трябва да се тества както на изкуствено, така и на естествено осветление. Най-добре е да го видите под слънчеви лъчи. Преди да се подложите на боядисване или перманентен грим, най-добре пробвайте как ще седят веждите ви с гел, сенки или молив. Така, ако цветът не ви хареса, просто ще го измийте. Цветът на веждите се поддържа на всеки две седмици. Перманентният грим пък изисква повторение веднъж годишно.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари