Откажи цигарите, за да се върнеш 13 години назад

Пушене

Италиански учени направиха невероятно откритие, което ще стимулира все повече жени да се откажат от пушенето. След редица изследвания те доказаха, че когато откаже цигарите, жената успява да се подмлади с повече от 10 години само за 9 месеца.

В продължение на 9 месеца диетолози и дерматолози изследвали 200 непушачки. Те разработили сложна система за определяне на възрастта на кожата на лицето, като се базирали върху фактори като еластичност и микрорелеф.

След това провели още едно деветмесечно изследване с участието на 64 пушачки. Те трябвало да откажат цигарите и на всеки три месеца да се подлагат на обстойни изследвания.

Резултатите надхвърлили най-смелите очаквания: кожата на тези участнички в експеримента се подмладила с почти 13 години, а освен това те отслабнали с няколко килограма.

С тези изводи учените напълно опровергаха разпространеното мнение за това, че когато престане да пуши, жената напълнява. Обикновено напълняването се дължи най-вече на факта, че дамите не спират да се тъпчат, за да компенсират липсата на цигарите.

Рейтинг

3.4
Общо 8 гласували
5 2
4 2
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

КОТКАТА
КОТКАТА
22.11.2015 19:28
Това за отслабването са пълни глупости - досега един не съм видяла да е отслабнал, точно обратното - дебелеят си хората и нищо не помага! Аз си "лепнах" само 20 кг от януари досега - така че по-добре да си пуша, отколкото да съм като слон!
0
0