Ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Перука за вежди: Модната приумица превзема подиумите

Перука за вежди: Модната приумица превзема подиумите

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
Кара Делевин
Снимка: NataliesOutlet
Перука за Вежди

Перуката за вежди е продукт, който е същевременно странен, но и дълго очакван. След като дълги години модата в оформянето на веждите клонеше от едната крайност в другата, днес има решение за всичко.

Веждите дават на хората предимството да изразяват редица чувства – от флирт до изпращането на мълчалив поздрав, от изразяване на съгласие, до изненада и недоверие. Допреди няколко години на мода бяха супер тънките вежди.

Изненадващо след това дебелите и плътни вежди се наложиха, което остави много жени без особен избор. За да възстановят веждите си, те избраха да се подложат на редица процедури, като изграждане на веждите косъм по косъм. Някои пък и до днес използват стария метод за изрисуване на липсващите вежди ръчно. Това рядко води до сполучлив ефект.

За да улесни процесът на оформяне на веждите, козметична фирма пусна удивителен продукт. Това са тънки перуки за вежди, които заменят рехавите косми на притежателката им и я правят по-красива.

Перуките се залепват директно върху оригиналните вежди, без да се налага те да бъдат премахвани. Така те стават плътни и придобиват една много по-добра форма.

Лепилото, с което се залепват веждите, за да залепнат към оригинала, е невидимо за окото. То остава незабележимо дори за най-опитните гримьори.

Веждите-перуки са подходящи както за разкрасяване, така и за прикриване на белезите от загуба на окосмяване вследствие на химиотерапия, алопеция, трихотиломания или други ситуации и заболявания, резултат от които е липсата на окосмяване в тази част на лицето.

Перуките за вежди са реалистично изглеждащи, пестят време и са особено ефективни. Висококачественият комплект издържа до няколко месеца и е добро решение за хората с редки вежди. Те се слагат изключително лесно, стига да следвате инструкциите.

Полагането на перуката за вежди започва с почистване на лицето и особено зоната на веждите. Маркирайте началното и крайното място за очите, както когато рисувате вашите вежди. Това ще ви помогне да поставите перуката на правилното място. Минете линията, като на всеки милиметър поставяте по капка лепило.

След това поставете изкуствената вежда върху предварително очертаните линии и маркировки. Натиснете силно и задръжте за около минута, докато захване лепилото. Подстрижете перуката си така, че да съответства на лицето ви. Оформете космите както ви харесва, като изрязвате краищата им. За да бъдат подредени, заложете на гел.

За естествен и завършен вид е нужно да почиствате перуката си и да отстранявате натрупалия се прах своевременно. Не нагрявайте изкуствените вежди, не ги носете в банята или басейна. Ако ги носите всеки ден, ще издържат между 2 и 3 месеца.

Премахването на перуката става с отлепяне. С пинсети или пръсти започнете от основата на веждата, като постепенно отлепяте и се движите към опашката. Не дърпайте, отлепяйте нежно и бавно. Веждите се почистват след всяко носене с подходящ за целта препарат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати