Грипът се лекува и с ароматерапия

Грипът се лекува и с ароматерапия

Според азиатската медицина ароматните масла и ароматерапията с тях са ефикасно средство срещу неразположения и дори грип и простуда. Маслата притежават антивирусни, антибактериални, антитоксични, антигъбични и седативни свойства.

Това се дължи на съдържащите се в тях много полезни елементи - антиоксиданти, провитамини и прохормони и способстват за синхрона в работата на имунната и ендокринната система. Те проникват през стените на клетките и доставят в тях кислород и питателни вещества.

Така например ефирното масло от пачули, което е индо-малайско растение със силен мирис, ще ви избави от грип и настинка. Ако се вярва на специалистите по аромотерапия, кипарисът е силен помощник при главоболие. Поне така твърдят специалистите в ароматерапията.

През последните години ароматерапията придобива все по-широка популярност у нас. Мнозина я третират като течение на алтернативната медицина.

Нейна е заслугата на любимите ни атрибути за релакс като ароматизирани пръчици и свещи, ароматичната лампа за изпарение на ефирни масла, която често избираме за подарък за празника на някои наш близък се смята за един от най-добрите екзотични подаръци.

Грипът се лекува и с ароматерапия

За лечебните свойства на ароматите се знае отдавна. Още Хипократ е лекувал жълтеница и натравяне с лимон, а за вдишването на хвойна се е смятало, че предпазва от чума. Днес лекарите обаче съветват да се консултирате с тях преди да приложите върху себе си някакво ефирно масло.

Когато подберете своя аромат, непременно се тествайте, за да предотвратите алергична реакция. Изпробвайте действието на маслото като нанесете капка от него на вътрешната страна на ръката, в областта около лакътя и наблюдавайте реакцията в продължение на 10-12 часа.

Маслото от кипарис е често използвано при лечение на главоболие, стомашни, чревни, бъбречни и чернодробни колики. То укрепва стените на съдовете, спира кръвотечението, възпрепятства развитието на атеросклероза.

За пачули се знае, че помага при грип, настинка и херпес. Освен това е силен еротичен стимулатор. Лекува депресия, алергии и гъбични инфекции.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Георги Петров
Георги Петров
04.08.2013 09:37
Всички респираторни ЗАБОЛЯВАНИЯ, не е необходимо да се лекуват, защото можем да не се разболяваме т тях. Единственият начин за това е повишаване на ЗАЩИТНИТЕ СИЛИ НА ОРГАНИЗМА .
КАК СТАВА ТОВА, ще научите от следващата статия:
       Здравейте,
За здравето може да се говори твърде много, но желаещите да слушат и преди всичко да правят необходимото, са твърде малко. Преди всичко трябва да се знае едно нещо, много важно. Невежество + мързел = болест. Друго нещо също не по малко важно е, че нашият създател не е сътворил микроорганизмите, микроби вируси и др. под. за да измъчва човека с болести и да му скъсява живота. Всички видове микроорганизми са помощници и санитари на природата. Без тях живота на планетата е не мислим. Болният човек е поставил своят организъм да вегетира при несъответстващи за неговата биологичиска конструкция условия поради невежество, мързел или е бил принуден. Закалката създава до голяма степен условията необходими на организма за подържане на неговото здраве, повишавайки неимоверно защитните сили на организма..
 И така закалката. 
          Закалката се прави посредсвом сауна, която човек носи с себе си, т.е. ходи в нея. Това е най здравословната сауна, която въздейства върху здравето на човека с 4-5 начина.
1.    Движение на вън на чист въздух. 2. Испотяване при което организмът изхвърля отлагания, шлаки и излишната слуз. 3. При загряване на организма излишната слуз, която служи ЗА ХРАНА НА ВИРУСИТЕ ПРИЧИНЯВАЩИ НАСТИНКИТЕ И ГРИПА и др. под. се разрежда и исхвърля извън тялото. Слузта задържаща се дълго време в гърдите, матката простатата, носната кухина, сливиците, служи за храна на вирусите причиняващи настинки и грип, а при дълговременно задържане на слузта в организма, тя се згъстява и превръща в КСЕРОГЕЛ, който храни в началото раковите клетки. Слузта облепила сливиците, след време гноясва и възпалява сливиците. 4. Принуждавайки се да правим тази практика, ние укрепваме солидно имунитета си и волята. И 5. което е на важното и най полезното, рязка промяна на температурата на кожата, на повърхноста на тялото. При тази рязка промяна НА ТЕМПЕРАТУРАТА НА ПОВЪРХНОСТА НА ТЯЛОТО, СЕ РАЗДВИЖВА ЕНЕРГИЙНОТО АСТРАЛНО ТЯЛО КОЕТО балансира енергийните центрове - ЧАКРИ - на тялото, КОИТО ОТ СВОЯ СТРАНА ДЕЙСТВАТ НА ОРГАНИТЕ КОИТО УПРАВЛЯВАТ. което е исключително полезно за здравето, защото зарежда организма с космическа енергия, с което повишава исключително много, защитните сили на организма.
Практика:
     Много добре е ако имате възможност да контактувате с водата в природата. Море, река, язовир. Тази вода е заредена с слънчева енергия. При липса на такива, това се прави в банята, където ефекта е по малък, но все пак е достатъчен. Колкото тялото е по разгорещено и водата е по студена, толкова по добре. Обличате се много топло, така че когато стигнете до водата, да бъдете изпотени така че долното бельо да бъде мокро. Когато сте до водата, събличате се максимално бързо до голо и обливате обилно САМО РЪЦЕТЕ с студената вода за около 20-30 секунди. Може да постоите така известно време, но щом почувствате хлад, се обличате, мокри без да се бършете. Това се прави всеки ден за нормално здрав човек 7 дена а по изнежените могат да го удължът на 10 дена. Следващите 10 дена обливаме РЪЦЕТЕ И КРАКАТА. Следващите 10 дена обливаме РЪЦЕТЕ, КРАКАТА И ПРЕДНАТА ЧАСТ, НА ТЯЛОТО. Следващите 10 дена обливаме  ВСИЧКО БЕЗ ГЛАВАТА. Последните 10 дена ВЛИЗАМЕ В ВОДАТА ЦЯЛИ.       ПОДЧЕРТАВАМ ДЕБЕЛО, ПРИ ОБЩУВАНЕ С ВОДАТА НА ЧОВЕК НЕ МУ Е СТУДЕНО, ТОЙ ОБЩУВА С ВОДАТА В РАЗГОРЕЩЕНО СЪСТОЯНИЕ. Общуването с водата е кратко, при 10 и по малко градуси на водата, само се топвате и веднага излизате. Чувството на студ липсва. Чувства се само нещо като физическо напрежение. В началото ще Ви се струва трудно, но след това ще се чудите сами, колко лесно и просто е. СЛЕД КАТО СТЕ НАПРАВИЛИ ТАЗИ ПРОЦЕДУРА, ТЯЛОТО ВИ ВЕЧЕ Е ЗАКАЛЕНО И ТАЗИ ЗАКАЛКА ТРЯБВА САМО ДА СЕ ПОДЪРЖА.  ДОСТАТЪЧНО Е ТАЗИ ПРОЦЕДУРА  ТОЗИ КОНТАКТ С ВОДАТА,  ДА СЕ ПРАВИ ВЕДНЪЖ НА 15 - 20 ДЕНА. Ще забравите всякакви хреми настинки Грипове пътеките до аптеките и лекарите.
            P.S.     За жените, мога горещо да препоръчам промивка на влагалището с собствената урина. Урината предпазва и лекува всякакви възпаления течения даже и ерозия на матката и възпаление на яйчниците, когато промивката се прави с концентрирана чрез изваряване урина, до ¼ от първоначалният обем. Промивка на носната кухина, най напред с солена вода, като морската а след това и с собствената прясна урина, е исключително полезно. Премахва възпаления, полипи в носа, предпазва сливиците от гноясване и респективно от операция. Особенно ако имате деца не позволявайте операция на сливиците. Те са една от важните крепости на имунната система. Научете си децата още от сега. Освен това промивката на носната кухина действа добре на зрението и против главоболие.
      Накрая като пример мога да посоча себе си който на младини имаше постоянно проблеми с разни настинки. Сега на 82 год. мога да изляза в най голямата виелица, гол испотен вир вода, без да ми се случи каквото и да било. 
       Желая успех. Г. Петров - Натуропат. - Созопол.
0
0
санти
санти
19.11.2010 13:21
При първи симптоми на простудни заболявания или бронхит моят лекар ми препоръча натурални капки Умкалор. Напълно безвредни, засилват естествената защита на тялото срещу вирусите.
0
0