баба и деца

Заболявания според месеца на раждане

Месецът, през който сте родени, разкрива на какви заболявания сте податливи. Родените през декември имат голям шанс да доживеят до дълбока старост. Затова пък при тях е висок и рискът от заболяване от шизофрения или маниакално-депресивна психоза.

Който се е родил през януари, също рискува да получи заболяване, което да го изпрати в психиатрията. Смята се, че за това може би е виновна липсата на светлина в последния месец от бременността. Това действа върху намаления синтез на витамин D, с помощта на който се формира мозъка на бебето.

майка и дъщеря

Родените през февруари и март често страдат от сенна хрема и други видове алергии. Раждането няколко месеца преди полените да полетят из въздуха, повишава риска от алергия към тях. Имунната система на бебето реагира остро на хвърчащите семена и рискът от сенна хрема е висок.

Родените през март рядко доживяват до дълбока старост. При тях има склонност към заболявания на сърдечно-съдовата система и болести на дихателните органи.

усмихнато бебе

Април и май могат да се отразят зле дотолкова, че родените през тези месеци да са склонни към алкохолизъм и депресия. Родените през тези месеци понякога, много рядко, са дълголетници.

Родените през лятото и през есента са с изключително устойчива имунна система. При това тези, които са родени през август, имат по-висока устойчивост от родените през юни и юли.

Който се е родил през август, септември или октомври, се появява на бял свят няколко месеца преди големите студове. Щом стане студено, бебетата прекарват по-голямата част от времето си вкъщи. Там те се сблъскват с акарите и обикновено родените в края на лятото и началото на есента имат алергия към домашен прах.

Родените между октомври и януари имат много по-голям риск да развият алергия към животни, отколкото родени през пролетта и лятото. Хлапетата са близо до домашните любимци в затворени помещения през студените месеци и развиват по-висок риск от алергия.

Родените през октомври, ноември и декември често доживяват почти до сто години. Смята се, че високите хора живеят по-дълго, а също така и че те се раждат обикновено към края на годината.

3.6
Общо 14 гласували
5 3
4 4
3 6
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Juja
Juja
07.07.2015 23:47
Глупаво е дори за някой от зодиите нищо не пише което да е интересно пълна простотия
1
1
Желязко
Желязко
30.10.2014 10:12
Там е разковничето.
1
4
ЕЛИ
ЕЛИ
18.02.2014 20:11
Най-голямата глупост, която съм чела някога!
23
2
angeli7o
angeli7o
13.09.2013 21:45
Аз не вярвам в подобни работи, но за мен има нещо вярно н тази статия - аз съм родена през август и имам алергия към домашен прах.
3
0
Деси
Деси
08.09.2013 22:05
Пълни глупости!Нито съм алергична към каквото и да е,нито имам проблеми със сърцето,нито пък с дихателните органи.
1
1
dora
dora
02.08.2013 10:02
Много глупава статия...
4
1