Открийте биологичната си възраст

Открийте биологичната си възраст

Една от тайните на свежата кожа на лицето е да не се злоупотребява с грим – така намалявате риска от запушване на порите, което се отразява добре върху лицето.

За да изглеждате по-млади, трябва да използвате витамин А. Кремовете, които съдържат витамин А или ретинол, помагат за активното възстановяване на клетките на кожата и намаляват бръчките.

Можете сами да подобрите състава на своя крем за лице, като му добавите няколко капки течен витамин А – не повече от три капки. Може да се проявят нежелани реакции като почервеняване и изсушаване на кожата, но те отминават бързо. При подобна реакция намалете дозата и използвайте крема през ден.

Кожата ни с напредването на възрастта губи своята еластичност и така се появяват бръчките. За да ги изгладите, трябва да използвате кремове, които съдържат глицерин и хилауронова киселина.

Открийте биологичната си възраст

Антиоксидантите защитават кожата от вредното въздействие на околната среда. Козметичните средства, богати на антиоксиданти, съдържат екстракт от зелен чай, боровинки или грозде. Хапвайте редовно тези продукти, както и спанак, и мажете лицето с крем с коензим Q10.

За да изглеждате по-дълго време млади, дори през зимата дневният ви крем трябва да има защита срещу ултрафиолетови лъчи. За засилване на защитните свойства в крема трябва да има витамин А, С и Е.

Лесно можете да проверите своята истинска възраст, а не тази по паспорт, като разберете доколко гъвкаво е тялото ви. Наведете се напред, леко сгънете краката в коленете и се опитайте с длани да докоснете пода.

Ако дланите ви изцяло легнат на пода, биологическата ви възраст е двадесет години. Ако едва успявате да докоснете пода с пръсти, биологическата ви възраст е четиридесет години.

Открийте биологичната си възраст

Ако ръцете ви се спускат само до нивото на коленете, възрастта ви съответства на седемдесет биологични години. Проверете и баланса си. Затворете очи и застанете само на ляв крак.

Помолете някой да засече времето, в което можете да останете така, без да мърдате. Ако се задържите тридесет секунди, имате баланс на двадесетгодишен човек, ако е по-малко от петнадесет секунди – биологическата ви възраст клони към четиридесет години.

Яжте повече сурови зеленчуци и плодове, които не са подлагани на термична обработка и на замразяване. Хапвайте салати от листни зеленчуци – те са пълни с токоферол – витаминът на младостта.

Храните, богати на йод, поддържат организма млад дълго време. Такива храни са морското зеле и прясната риба. Чай от джинджифил и от женшен подобрява кръвоснабдяването и помага за подмладяването на тъканите.

Рейтинг

3.7
Общо 39 гласували
5 12
4 11
3 10
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Калин
Калин
30.10.2015 15:09
daotslabnem.com/programata/page_11.html
0
0
Калин
Калин
30.10.2015 15:07
Тук можете да разберете Метаболитната си възраст
0
0
Рамбо Силек
Рамбо Силек
23.08.2013 17:25
То така се определя гъвкавостта а не възрастта. Човек може да стане по-гъвкав с упражнения но едва ли ще стане по-млад.
7
1
нели
нели
22.08.2013 22:25
Искам да попитам Лили:а йога оказала ли е въздействие и върху ставите и?Аз също ходя на йога от 2 години,на 48г. съм.Наистина гъвкавостта ми се възстановява,но проблема,който го имам със ставата на ръката -остава.Може би ми трябва Вашето постоянство.
0
1
лили
лили
31.07.2013 15:34
На 63 години съм. От 14 години правя упражнения йога.
Издържам повече от минута, като дланите ми опират изцяло пода, а краката ми са съвсем прави, без да ги сгъвам в коленете. Упражненията от йога са много полезни за костите и ставите, защото костите и ставите трябва да бъдат и здрави, и гъвкави, затова препоръчвам на всички да ги правят - например т. нар. слънчеви упражнения. Всеки ден правя мой цикъл от упражнения - сутрин 10 минути, следобяд 25.
1
0
viki
viki
21.04.2013 09:27
наистина е така,всяко нещо иска подръжка за дълъг живот така и нашия организм
0
0