Проверете дали сте здрави

Проверете дали сте здрави

Съществуват няколко прости начина, с които да установите лесно моментното състояние на организма си. Лекарите съветват да правите това редовно, за да може да предотвратите евентуален проблем още в самото начало.

Отпуснати клепачи - може да си мислите, че това е белег на възрастта. Но в някой случай може да се окаже нещо по-сериозно. Има жени, а и мъже, при които отпуснатите клепачи пречат на зрението, тъй като те са прекалено отпуснати надолу. В тези случай е добре да потърсите намесата на хирург, който да отстрани неприятния проблем.

Плътните тъмни петна - по правило те могат да бъдат доброкачествени или пък наследствени. Ако подобни петна са се появили съвсем наскоро след дълго стоене на слънцето, може да се считат като ранен признак за рак на кожата. За това е задължително бързо да се обърнете за мнение към специалист.

Резки по ноктите - възможно е скоро да сте били болни или пък да сте наранили пръста си. Но, ако нищо от изброеното не отговаря за вас, то е време за обърнете внимание на черния дроб и нивото на хемоглобина.

Оредяване на веждите - падането не косъмчета от веждите, както и изтощена и падаща коса може да са признаци за заболяване на щитовидната жлеза.

Бялото на очите вече е жълто - това означава, че сте много изморени или пък сте прекалили с алкохола. В някой случай това е просто природна особеност.

Цепене на устата - цепнатините в ъгълчетата на устата често говорят за дефицит на витамин B или цинк. Ако раничките дълго не заздравяват може да са се възпалили в следствие на инфекция, за това е добре да ги лекувате.

Големи гърди - в повечето случай жените с големи гърди се радват, че природата ги е дарила с тях. Но тези от вас, които носят сутиен с чашка D трябва редовно да си правят изследвания за диабет.

Червени длани - почервеняването на дланите боже да бъде един от първите признаци за нарушената работа на черния дроб. За това е добре спешно да потърсите лекарско мнение.

Ранното побеляване - преждевременното побеляване може да не е само генетичен белег, а и признак за заболяване. Ако сте под 40 години и 50% от косата ви е побеляла, лекарите алармират, че това е признак за диабет.

Потъмняване на кожата - ако кожата ви потъмнее повече от обичайното, спешно трябва да се обърнете към лекар. В редки случай това може да говори за нарушена функция на надръбречната жлеза.

Апетитно коремче - след много изследвания лекарите са установили, че хората които имат излишна мазнина на корема, това е признак за предразположеност към диабет, както и сърдечно съдови заболявания.

Студени крака - те се смятат за един от първите симптоми за проблеми с кръвоносните съдове. Ако ръцете и стъпалата ви често са хладни, обезателно се консултирайте с лекар.

Рейтинг

4.1
Общо 17 гласували
5 6
4 6
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Веселина
Веселина
07.08.2013 01:45
Да,наистина
1
2
irina nikolova
irina nikolova
23.06.2013 16:40
нека да се пише по - подробно и по вярно
0
2