Канелата помага при артрит

Канелата помага при артрит

Канелата е малко дърво, което расте в Индия, Шри Ланка, Индонезия, Бразилия, Виетнам и Египет. Подправката, която си купуваме от магазина, е всъщност кората на дървото канела, предлагана или на пръчици, или на прах.

Уникалните лековити свойства на канелата идват от три активни съставки, открити в подправката. Ползите от канелата са известни от над 5 000 години. Ароматната подправка е била прилагана в кулинарията и медицината дори и от древните египтяни и римляни. Нека да отворим кутията на Пандора и да разберем защо канелата е толкова високо ценена:

Канелата помага при артрит

Помага при артрит. Проблемите, свързани с артрита, също могат да бъдат решени чрез добавянето на канела към всекидневните ястия. Лечебният й ефект се дължи на противовъзпалителните й качества. Проучване от Копенхаген разкри, че пациенти, приемащи по половин чаена лъжица канела на прах, комбинирана с една супена лъжица мед всяка сутрин преди закуска, изпитват облекчение от артрита. Само седмица е достатъчна, за да се отчете подобрение в състоянието на страдащите от артритни болки.

Ефективна е срещу диабет. Проучване разкри, че канелата помага на хора с диабет тип 2, като повишава тяхната сензетивност към инсулина, което води до намаляване на нивата на кръвната захар. Изследването, публикувано през 2003 година доказа, че при хората, приемащи 1, 3 или 6 грама канела на ден под формата на хапче (или четвърт чаена лъжица до пълна чаена лъжица канела), е отчетено значително подобрение на здравословното им състояние. Някои специалисти дори са на мнение, че именно канелата играе основна роля в превенцията на заболяването.

Канелата помага при артрит

За да включите подправката в ежедневното си меню, просто се сещайте да поръсвате малко върху кафето, капучиното, чая или зърнената закуска с мляко. Все пак като предпазна мярка хората, взимащи медикаменти, които влияят на кръвната глюкоза или инсулинови нива, не трябва да приемат лечебни дози канела, освен ако не са под лекарско наблюдение.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest
2.9
Общо 7 гласували
5 1
4 2
3 0
2 3
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати