Предизвикване на раждане

Предизвикване на раждане

Ако бебето не иска да излезе и сте подминали датата, която ви е била определена, не се чувствате добре или просто се притеснявате, задължително посетете вашия лекар, за да решите какво ще правите.

Има няколко начина сами да предизвикате раждане, но нито един от тези варианти не е доказано ефективен в подобни ситуации.

1. Движете се повече – по този начин се раздвижват околоплодните води и помагате на бебето да застане в правилната позиция.

2. Хормонът окситоцин помага за контракциите на матката. Можете да „помогнете” на организма си да освобождава този хормон, като стимулирате зърната на гърдите.

3. Сексът може да ви помогне да родите. В края на третото тримесечие, вероятно никой от бъдещите родители не мисли точно за секс. По-скоро трепетно очакват появата на бебето, но сексът може да ви помогне да предизвикате раждането, тъй като в семенната течност се съдържат простагландини, които могат да предизвикат контракции.

Тези варианти не са медицински доказани и няма никакъв сигурен природен или естествен начин, по който да „накарате” бебето да реши да излиза. То със сигурност ще излезе, може би просто е решило да удължи чакането малко повече от необходимото.

Предизвикване на раждане

Предизвикване на раждане може да се наложи, ако бебето е подминало датата за раждане, ако майката има прееклампсия и лекарят й прецени, че е по-добре бебето да бъде изродено по-рано от предвиденото.

Ако раждането не е започнало до 41-та седмица, лекарите могат да предизвикат процеса чрез индукция. Те ще възбудят родилната дейност чрез медикаменти.

До използването на подобен метод стигат всяка 6-та бременна жена. Преди да се предизвика раждането чрез медикаменти, се правят изследвания на родилката и на плода – изследване на влагалището, ултразвуков преглед на плода и сърдечните му стойности.

След като са направени необходимите изследвания, ако лекарите преценят, че всичко е наред и могат да започнат предизвикването на раждането, се избират подходящите медикаменти, чрез които бебето ще се роди.

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари