Кора от бреза против подути крайници

Кора от бреза против подути крайници

Кората от бреза се счита за едно от най-добрите диуретични средства, за което е призната способността му да стимулира премахването на течности от организма. Тя има също антиревматитно и отслабващо действие. Тези нейни свойства се дължат на сапонините и флаваноидите, които тя съдържа и които се използват при лечение на състояния, които предизвикват подуване на крайниците:

Задържане на течност. Задържането на течности е сред най-честите причини за подуване на крайниците и тъй като кората от бреза е първенец в премахването на течности от организма, можете да си направите инфузия от една супена лъжица сушена кора в една чаша вода, с изцеден лимонов сок. Пийте по 2-3 чаши дневно.

Затлъстяване. Брезата може да се използва за отслабване и при лечение на затлъстяване, а както всички знаем прекомерното тегло много често води до подуване на крайниците. Направете отвара от 50 грама кора от бреза в литър вода и вземайте 6 супени лъжици на ден.

Артрит и остеоартроза. Противовъзпалителните и диуритичните свойства на това растение са много подходящи при лечението на тези две заболявания. Прилагането на лечение с това растение се бори с подуването на ставите и помага за премахването на излишните течности в тях. Приемат се по три чаши на ден отвара от кората на растението в продължение на един месец.

Пикочната киселина. Брезата, заедно с чесъна и лука, помагат за намаляване на пикочната киселина в организма. Много ефикасни се оказват при подагра атака, чрез разтваряне на кристалите на пикочната киселина, които се натрупват в ставите и причиняват набъбване. Отвара от кората се пие три пъти дневно на гладен стомах.

Отварата от кора на бреза може да се прилага и външно, като за една чаша вода се добавя една супена лъжица изсушена кора. Тази отвара се прилага при контузии, като със нея се прави компрес на мястото. Помага при ревматитни болки, като намалява болката и подуването.

Кората и сока от кора на бреза се събира през пролетта, а листата в края на пролетта. Като сушенето им става на сенчесто място, на не пряка слънчева светлина. Съхраняването става в хартиени торбички на хладно, тъмно и сухо място.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest
3.5
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани Рецепти