Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Чайове за разхлабване

Чайове за разхлабване

Жана Г.Жана Г.
Новак
554197
Чайове за отслабване

При запек се препоръчват разхлабващи чайове. Обикновено запекът, ако не е хроничен, носи временен характер, и може да бъде преодолян с чайове. Но ако е продължителен, трябва да се консултирате със специалист.

Запекът често е в комбинация с главоболие, загуба на апетит, безсъние, болки в стомаха, световъртеж и гадене. Не се препоръчва веднага да взимате медикаменти. Опитайте да се справите с проблема с народни средства и си направете чай за разхлабване.

Разхлабаващи чайове

Препоръчва се чайовете за разхлабване да се подслаждат с мед, а не със захар. Чаят от джинджифил ще ви помогне да се справите с неприятния проблем.

Едно парче корен от джинджифил с размери 1 на 1 сантиметър се вари 5 минути в 300 милилитра вода. Оставя се да престои 30 минути, прецежда се и се пие, подсладен с мед. Чаят от джинджифил може да се пие топъл или студен.

Чаят от сена се препоръчва като безвредно разхлабващо средство. Сената стимулира перисталтиката на червата и предизвиква приток на течност към дебелото черво. Сената може да има странични ефекти, ако се използва дълго време без лекарска консултация. Чаят от сена се продава в аптеките и в хранителните магазини.

Чай

Чаят с лакрица е полезен при запек. Лакрицата е сладък корен, който се използва в терапевтични цели. Лакрицата успокоява стомаха и червата и помага при проблеми с храносмилането. Лакрицата не се препоръчва на хора с високо кръвно, проблеми със сърцето, заболявания на бъбреците или на черния дроб.

Чаят от ленено семе е един от най-ефикасните разхлабващи чайове. Той се приготвя от 1 чаена лъжичка ленено семе, което се вари в 1 литър вода не по-малко от 15 минути. Прецежда се и се пие, подсладен с мед.

Чаят от сушени вишни е много полезен при запек. Използват се сушените плодове, но също така сушени клонки и костилки от вишни. Всичко се смила на прах.

Една супена лъжица от този прах се заливат с 1 чаша вряла вода. Съдът се покрива с дебела кърпа и се оставя да престои 2 часа. След това се пие по четвърт чаша, но не повече от четири пъти дневно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest