Фертилност при жените

Фертилност

Различни отговори може да получите, ако попитате няколко човека за това кога е фертилният период на жените. Има вярвания, че това са дните през целия месец с изключение на тези от месечния цикъл.

Според други фертилният период започва седем дни след края на менструацията на жената. Истината е, че месечно жената е най-фертилна през няколко дена, които са индивидуални. Шансът за забременяване е най-голям през дните по време на овулацията.

Най-лесният период от живота на жената да зачене са годините между 20 и 25. Това естествено не значи, че нещата се случват веднага и от първия път. С напредването на годините фертилността постепенно намалява, което пък от своя страна не означава, че забременяването няма да бъде възможно.

Тест за бременност

Не винаги обаче, ако жената е между 20 и 25 годишна възраст, забременява след първия или втория опит. Понякога са необходими месеци, дори една-две години, за да зачене.

А да се случи това, трябва да се разглеждат много различни фактори, а не само организмът на жената. От значение е и стресът, на който двамата са подложени, както и фертилното състояние на мъжа.

Не е задължително, когато нещата не се получават от първия път, да има някакъв здравословен проблем. Много често проблем липсва или е повече на психическа, отколкото на физическа основа.

Прегледи бременни

Достигнала 35 години, всяка жена е наполовина по-малко плодовита, отколкото е била, когато е на 25 години. Жените се раждат с определен яйчников резерв, той намалява с минаването на всеки цикъл.

Жената спира да бъде фертилна тогава, когато настъпи периодът на менопауза. С напредването на годините влагалището става по-неблагоприятна среда за сперматозоидите, появява се и хормонален дисбаланс, както и много други промени.

Бременност

Много са факторите, които влияят на мъжката и на женската фертилност. Така че, ако имате някакви съмнения или притеснения, посетете специалист, за да ви изследва и обясни за възможните проблеми.

За да разберете кога е вашият най-голям шанс за зачеване, можете да си направите графика на фертилността. За тази цел ще ви бъде нужно да наблюдавате себе си поне една или две менструации.

Най-важните признаци за фертилността са базалната телесна температура (може да се измери с обикновен термометър) и цервикалната слуз. Слузта се произвежда от шийката на матката.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 5 гласували
5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Водещи от категорията

Другите търсят

Подобни Статии

От другите сайтове

На текущата публикация виждате Фертилност при жените. Ако имате предложение или смятате че публикуваната информация не отговоря на статията Фертилност при жените, бихте могли да се обърнете към екипа ни от линка за контакти. Пишете ни и ако бихте искали да напишем повече информация на тема Фертилност при жените.