Пробождане в областта на сърцето

Проблеми със Сърцето

Пробожданията в сърцето се усещат в лявата половина на гърдите, там където се намира самият орган. За нея може да има различни причини.

Нерядко подобен спазъм се проявява след определено физическо натоварване. Придружено е с усещане за парене, натиск и свиване. В този случай най-вероятно става въпрос за стенокардия - една от формите на исхемичната болест на сърцето. За да се докаже пациентът се подлага на електрокардиограма, стрес - ЕКГ и денонощна мониторна ЕКГ по Холтер.

Често силна простуда може да доведе до спазми в сърцето. На подобно състояние трябва да се обърне внимание, тъй като те могат да са реакция на микробните токсини, а също и признак на ревматизъм или ендокардит - възпаление на вътрешната обвивка на сърцето. Установява се с посещение при кардиолог или ревматолог.

Сърце

Ако пробождащата болка се прояви в състояние на покой – продължителна или моментна, както и при силно вълнение, то най-вероятните и причинители са вегетативната дисфункция или депресията. Нужна е консултация с психоневролог. Не се ли вземат мерки, може да има сериозни последици за здравето.

Подобен симптом е типичен за младежите в тинейджърска възраст. При тях подобен бодеж се отдава на "порастването". Често обаче е свързан с лични терзания, намиращи външен израз, на които трябва да се обърне внимание.

Силната и остра болка може да се прояви и при движение - дълбоко вдишване, обръщане на тялото, махане с ръце. В този случай става въпрос за определено заболяване на опорно-двигателния апарат. Установява се с помощта на невролог или ортопед.

Болки в Сърцето

В някои случаи пробождащата болка се проявява след приемане на мазна или лютива храна или на гладен стомах. Възниква поради общата инервация на сърцето и органите в коремната кухина. Може да е признак за наличието на гастрит, язва на стомаха, панкреатит, холецистит. Само терапевтът или гастроентерологът могат да ви помогнат в разпознаване източника на болката.

В редки случаи рязката болка е придружена с обриви по кожата между ребрата. Това е т.нар. опасващ херпес. От него по правило боледуват възрастните хора. Установява се при дерматолог или специалист по инфекциозни заболявания.

Рейтинг

4.1
Общо 19 гласували
5 10
4 4
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

apofis11
apofis11
12.01.2015 18:15
не е микроинфарк--а шок,.пиеше се нещо-бета блокада,обаче по половинка или четвърт,защото много замайва,личният лекар ще ти каже,аз съм забравил беше преди 2г.Сега съм на 39-значи на 37
0
0
буба
буба
23.01.2014 00:14
и аз да споделя. на 36г, и от 2-3 дни имам доста силни болки в триъгълника гръб-врат-плешка. Май нещо плексит ще е. Интересното е 4е от време на време имах болки във върцето, както и то сега постоянно го усещам някво натъртено. Кажи ре4и симптоми на микро-инфаркт ;)
Ще ходим тия дни по лекари вече да видим кво ще кажат, но е нещо с нервите по гръбнака
5
3
Дрън
Дрън
12.11.2013 16:36

:)
7
4