Хомеопатията не лекува ракови заболявания

Хомеопатия

Заместник-председателят на Българската медицинска хомеопатична организация д-р Райна Томова заяви, че хомеопатията, която се прилага без консултацията на специалист, може да бъде опасна.

Хомеопатията представлява метод на лечение на природна основа. Лекарствата при това лечение са от минерален, животински или растителен произход.

Заради липсата на химични агенти в тях те не са токсични и не водят до пристрастяване.

Хомеопатията не може да лекува ракови заболявания, но може да намали страничните ефекти от лечението чрез химиотерапия и лъчетерапия.

Хомеопатични лекарства

„От химиотерапията се получават повръщане, загуба на косата, тежка отпадналост, един куп странични ефекти, към които можем да добавим и потиснатото състояние на пациента, неговото усещане за безнадеждност и т.н., като всичко това би могло да бъде повлияно с хомеопатията" – заявява Томова.

По думите ѝ хомеопатията няма да пребори рака, но ще помогне на пациента да премине по-леко през това изпитание.

При този метод се използват медикаменти в малки дози, които по никакъв начин не натоварват излишно организма.

Според д-р Томова вече не е трудно да се намери обучен клиничен хомеопат, който да прилага ефективно методите на алтернативната медицина.

До момента броят на лекарите, които са завършили специализиран курс на обучение през медицински университети, е над 1000.

Билкови лекарства

Медикаментите, които се използват, трябва да са регистрирани в Националната агенция по лекарствата.

Едно от най-ценните приложения на хомеопатията е при децата.

Те не са обременени с хронични заболявания и дългогодишно приемане на различни лекарства.

Хомеопатията много добре повлиява на състояния, възникнали от силен стрес при деца и възрастни – уплах, загуба на близък човек, емоционално нараняване и други.

Хомеопатичното лечение би могло да се съчетае с много от лечебните методи - например психо-терапевтични консултации в случаите, когато пациентите са със сериозно психоемоционално смущение.

Статистиките показват, че все повече хора се доверяват на методите на хомеопатията.

Рейтинг

4.2
Общо 5 гласували
5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари