Бактериите плъзват из офиса само за 2 часа

Офис

Инфекциите се разпространяват изключително бързо и още едно проучване затвърждава вече известната ни информация. На бактериите са им нужни едва 2 часа, за да се разпространят от дръжката на вратата до половината на офиса, категорични са резултатите.

Учените са открили, че 60 на 100 от работещите хора в една сграда разпространяват бактерията за едва 2 часа. За да предотвратим разпространението им, е най-добре да използваме кърпички за дезинфекция и да мием ръцете си достатъчно често.

Учените сложили безопасна бактерия на дръжката на вратата в началото на обикновен работен ден в офис. След 120 минути специалистите открили между 60 и 100 повърхности, които са покрити с бактерията. В рамките на два часа специалистите са засекли, че площта на офиса, която е покрита с тези бактерии, е между 40 и 60 на 100.

Учените, които са провели проучването, твърдят, че най-замърсените повърхности са автоматите за топли напитки, копчетата на асансьора, кранчетата на чешмата папките по бюрата, химикалите.

Друго проучване показва, че на копчетата на асансьора има повече бактерии, отколкото в обществените тоалетни. В американското проучване се твърди, че всяко от копчетата на асансьора е покрито с 40 пъти повече микроби от седалките в тоалетните.

Дезинфектант

Всъщност всеки ден всеки човек се докосва до много предмети, които са покрити с най-различни бактерии. Бактериите по парите например са безброй – съветът на специалистите е никога да не забравяме да се измиваме, след като сме пипали банкноти. Само си представете колко хора са се докосвали до монетите и банкнотите.

В този ред банкоматите също са сред най-мръсните неща, които ни се налага да докосваме доста често. Освен външната заплаха, в домовете ни също има достатъчно места, където бактериите спокойно могат да се настанят.

Често забравяме например за ключа за осветлението в коридора, който е непосредствено до входната врата. След като си отключим, това е следващото място, което докосваме с не особено чисти ръце.

От всичко, което използваме у дома, дистанционното управление е може би един от предметите, които най-често забравяме да дезинфекцираме.

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари