Важни факти за косопада при мъжете

Оплешивяване

Косопадът е един от основните проблеми при мъжете и жените, който довежда до спад в самочувствието. Решението на проблема при повечето от хората коства много средства и тревоги, а крайният резултат зависи често от навременното лечение.

Важно е да се вземат мерки и да не се отлага, защото в противен случай борбата с оплешивяването може да се окаже безсмислена.

Статистиката посочва, че при голяма част от мъжете косата е започнала да оредява, още преди те да забележат това. По тази причина специалистите съветват хората да се оглежда по-често в огледалото и да предприемат действия веднага.

Също така хиляди души всяка година търсят помощ и решение на косопада, с който са се сблъскали. Данните посочват, че за 1 година над 811 000 мъже и жени са потърсили помощ за косопада и още вероятно толкова не са го направили.

Специалистите припомнят, че косопад може да се наблюдава не само в по-зряла възраст, а и при по-млади хора. Различни проучвания посочват, че мъжкият косопад може да е налице и преди 21 годишна възраст.

Коса

Стресът и генетичната предразположеност са все фактори, за които много мъже не подозират, че ще са причина за загубата на косата. Изследванията посочват, че плешивостта може да се предаде на потомството и от двамата родители.

И колкото да твърдят, че не са суетни, травмата, която плешивостта докарва на мъжете, може да е много сериозна. Оказва се, че 9 от 10 мъже определят косопада като много притеснителен момент в живота им. Затова своевременните мерки за задължителни, апелират специалистите. Не чакайте да останете без коса, за да потърсите помощ.

В такъв момент единственото решение би било транспалнтирането на коса. С годините методът е станал по-обещават, а резултата по-добър. Едно проучване показало, че присадената коса започва да изглежда все по-реална и трудно разпознаваема. В изследването взели участие доброволци, като 60 % от тях не разпознали хората с транспланирана коса.

Плашещ е и факта, че в бъдеще две трети от мъжете до навършаване на техните 35 години ще имат проблеми с косопада, който ще се задълбочава с напредване на възрастта.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари