Ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Скритите признаци, които издават депресия

Скритите признаци, които издават депресия

3 от 3 Снимки

3. Проблеми със съня и хранителните навици


Този признак може да бъде различен единствено от най-близките хора, които познават дадения човек. В действителност депресията се отразява на всеки по различен начин. Някои имат проблеми със съня, други пък спят необичайно дълго.

Същото се отнася и за храненето – докато някои се отличават с тотална липса на апетит, други не могат да спрат да се хранят. Тези два елемента се влияят изцяло от човешкия ум, но депресията е в състояние да създаде задушаваща липса на контрол над мозъка.

За много хора депресията често остава невидима, непризната и недиагностицирана. Зимата несъмнено е сезонът, който предразполага най-много към такива мрачни чувства. Човек, който страда от скрита депресия, често се налага да се справя сам с вътрешните демони, които го обземат.

Тогава светът става най-тъмното и студено място и няма никой, който е в състояние да го разбере. Да се пребориш с депресивните чувства съвсем не е леко начинание.

Ето защо днес ви представяме някои от най-често срещаните симптоми, които ще ви помогнат да различите истинската депресия от моментното емоционално неразположение /разгледай галерията/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати