Какво е нужно за добрия сън?

Здрав сън

Рано или късно с безсънието се сблъсква всеки човек. Но при добро желание от него лесно можем да се отървем.

Главното е да помним, че добрият сън е много важен за здравето, а всички останали проблеми са нищо пред неговото отсъствие.

Докторите ни съветват да спим от 6 до 8 часа на нощ. Но за хората, живеещи в 21-ви век, тази цифра изглежда едва ли не астрономическа с всичките задължения, които са ни на главата.

Заобиколени от работа и проблеми, за нормален сън рядко ни остава време. И така възниква хронично безсъние, което води до депресия и други нежелателни последствия.

Често хората намират изход от сложната ситуация в редовната употреба на алкохол или сънотворни, а това се отразява неблагоприятно на целия организъм.

Какво ни е нужно, за да се наспим добре? Първо, креватът ни да не е много твърд, но не и много мек. Второ, да проветряваме спалнята си преди сън. Трето, да избягваме силния шум около нас, когато заспиваме.

Когато сме изплашени или разстроени от нещо, е излишно да се опитваме да заспим в легнало положение. В тези случаи е най-добре да се отпуснем седнали в меко кресло или фотьойл.

Ако не ни остане въобще време за сън, то е добре да си починем възможно най-добре - чрез дрямка, лежане по корем и с глава, обърната наляво.

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари