Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Сок от чесън помага на болни от рак

Сок от чесън помага на болни от рак

Чесън

Ракът е диагноза, която се приема като смъртна присъда от повечето болни. Затова не са малко и случаите, когато хората се обръщат към алтернативни методи за лечение. Независимо дали се прилагат като добавка към конвенционалната медицина или самостоятелно, редица хранителни продукти са доказали своя противотуморен ефект.

Разбира се, никой човек, диагностициран с рак, не бива да загърбва лекарските съвети и препоръки, но не бива и да подценява силата на природата.

Чесънът или както го наричат - зелен антибиотик, изобилства на етерични масла, азотни вещества, витамин С. Лечебните му качества се подсилват и от наситеността с калий, натрий, калций, магнезий, желязо и фосфор. Той има силно предпазно действие като профилактика на рак на устната кухина, хранопровода и червата.

Вече съществуват много лицензирани чеснови продукти с изцяло естествен състав. Можете да се снабдите с полезните свойства на чесъна под формата на таблетки, капсули, прах или сироп.

Сокът от чесън е познат на човечеството от дълбока древност, като днес дори можем да се похвалим с подобен продукт родно производство. Той се произвежда от българка, преборила коварната болест благодарение на чудодейната напитка.

Зелен чесън

Разбира се, рецептата за сиропа от чесън е родом от Тибет и можете да си я приготвите дори в домашни условия. В дървено хаванче трябва да изчистите и счукате 350 грама чесън. Получената каша се поставя в стъклен съд и се залива с 250 г чист пчелен мед и същото количество спирт от 96°С.

Съдът се затваря с плътен похлупак и се държи 10 денонощия на тъмно, след което се прецежда през парче копринен плат. Държи се на тъмно още 3 денонощия и лекът е готов.

Лечението трябва да се извършва по схема и да не се прилага от хора, които имат непоносимост към подправката, стомашни проблеми (язва, гастрит, колит) или чернодробни проблеми. В началото се започва с 6 капки, разпределени на 3 пъти в 50 грама несварено прясно мляко.

Всеки ден капките се увеличават с по една, като до свършване на сместа се вземат 3 пъти по 25 капки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest