Как да спрем повръщането?

Как да спрем повръщането?

Повръщането е симптом на много заболявания. В аптечната мрежа могат да се намерят и най-различни медикаменти, които да спрат повръщането, но разбира се можете да се обърнете и към познатата ни народна медицина. Най-често се препоръчват отвари от различни билки.

Разбира се, кой от всички методи ще решите да използвате, зависи най-вече от степента на вашето състояние. От значение е също дали проблемът е само повръщане или имате и други неразположения. Не на последно място, всички тези лекове трябва да бъдат съобразени и с възрастта на заболелия. Ако говорим за дете, най-разумно е да се обърнете към лекар.

Предлагаме ви няколко метода, чрез които успешно ще спрете повръщането. Ето и рецептите:

Как да спрем повръщането?

- За първата рецепта са ви нужни 500 мл вода и супена лъжица семена от копър. Сложете водата и семената в подходящ съд, а след това ги оставете на котлона да заврат. После отдръпнете от котлона и оставете копъра да кисне около час, след което можете да прецедите сместа. Изпивайте по 1 кафена чашка преди хранене, но не пийте повече от пет пъти за деня.

- Следващата рецепта е с мента – около 40 грама и 15 г лимонова кора. Счукайте ги и ги добавете в съд, към който трябва да излеете и литър вода. Оставете съда на котлона и след като заври, намалете на ниска степен котлона и наглеждайте сместа – когато течността остане наполовина, преместете от котлона. Оставете отварата да поизстине и изпивайте по 1 к.ч. преди храна.

- По-лесен вариант е отварата от джоджен – заливате две лъжици от билката с 500 мл вряща вода. Сместа се оставя за час, след което се прецежда и се пие на малки глътки.

Как да спрем повръщането?

Ако не разполагате с билки или ви е необходимо по-бързо да се справите с проблема, можете да използвате лимони.

Изстискайте сока от няколко лимона и добавете същото количество вода към него. Друг популярен и ефикасен метод за спиране на неприятното повръщане е оризовата вода. За да си я приготвите, трябва да смесите 1/2 ч.ч. ориз в 1 ½ ч.ч. вода. След като оризът омекне, прецедете течността и я изпийте на малки глътки, когато е напълно охладена.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари