Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Топ 5 зимни грешки, които ни правят дебели и депресирани

Топ 5 зимни грешки, които ни правят дебели и депресирани

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
5 от 5 Снимки

5. Спите повече


Колкото повече спите, толкова по-лениви и уморени се чувствате. С това пропорционално намалява и желанието ви да излизате навън. Вие не сте мечки и не се нуждаете от увеличаване на часовете на сън през зимата. Спазвайте правилата за здравословен сън и отделяйте по 7-8 часа за почивка.

Зимата е тук и сме готови на всичко, за да сме на най-топлото и уютно място. През студените дни всичко е по-лежерно, поспиваме си повече и спим повече от необходимото. Повечето неща, които сме свикнали да правим през зимата обаче, са изключително грешни.

Съвсем рутинни действия от ежедневието ни могат да ни докарат главоболия и различни неразположения. Навярно се досещате, че една от зимните грешки е обилното количество нездравословни или калорични храни по празниците.

И това нямаше да е проблем, ако продължавахте да спортувате през почивните дни, за да може да изгорите поне част от сармичките и десертите, с които сте прекалили.

Тези и още няколко зимни грешки, които рушат здравето ни, може да разгледате в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#204936
ако ти е писнало да те наричат „дебелата", „цоцоланата", „свинята", „тлъстата", „ходещото кюфте" вземи си това,гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ,ще отслабнеш без диети и упражнения
1
0