Ужас! Депресията уврежда цялото ни тяло

Ужас! Депресията уврежда цялото ни тяло

Депресията е състояние, което се свързва с чувство на потиснатост, дълбока тъга, меланхолия, отпуснатост, липсва на желание за живот. Понякога състоянието е временно, но друг път може да се наблюдава с месеци и дори и с години.

От депресия страдат хора на различна възраст, като тя може да засегне както мъжете, така и жените. Всяка година от депресия се разболяват множество лица, а статистиката показва, че само в Америка годишните жертви на състоянието наброяват около седемнадесет милиона души.

Доскоро много от учените подценяваха депресията, но днес все повече изследвания доказват, че депресивни състояние не са никак безобидни. Те могат да окажат пагубно въздействие не само на вътрешния ни свят, но и на здравословното ни състояние.

Депресията оказва неблагоприятно въздействие върху цялото тяло и унищожава повечето тъкани и органи, смятат специалисти от университета в Гранада, според които тази коварното състояние трябва да се разглежда като комплексно заболяване.

За да стигнат до тези сериозни изводи, лекарите направили мащабен анализ. Те разгледали и обобщили резултатите от близо тридесет проучвания по въпроса. Във всички те взели участие общо 3961 доброволци, предава Business Standard.

Ужас! Депресията уврежда цялото ни тяло

Специалистите били силно заинтригувани от процесите, които започват в организма, когато даден човек изпадне в депресия. Те също така искали да проверят до какви последствие за здравето може да доведе всичко това. Така екипът от учени доказал, че депресивните състояние имат голяма връзка с риска от поява на ракови заболявания, а също и със сърдечносъдовите проблеми.

Това не е първото изследване, което разглежда сериозните опасности на депресията върху тялото ни. По-стари данни показват, че депресивните състояния при дамите могат да доведат до женски проблеми като миома на матката, тежък климакс и др.

Според учените страдащите от депресия дори са застрашени от по-ранна смърт, тъй като при опасното състояние се наблюдава цялостен дисбаланс в тялото. Ето защо те искат да припомнят на хората, че не бива да се отчайват, защото изход от всяка трудна ситуация винаги може да се намери, стига човек да не се вглъбява в проблемите си и да гледа малко по-оптимистично на живота.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари