Ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Да помогнем на Мишо да проходи!

Да помогнем на Мишо да проходи!

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190195
Мишо

Децата са най-голямото щастие за всеки родител, ето защо за една майка няма по-голяма награда от това да види усмивката на лицето на своето мъниче. Няма по-силна болка обаче от тази непрекъснато да виждаш страдание в очите на детето си, защото е лишено от възможността да се наслаждава на собственото си детство. За жалост, точно с това тежко изпитание на съдбата трябва да се преборят Светла и Иван Кашидови - родителите на малкия Мишо, който страда от детска церебрална парализа и епилепсия.

Михаил Кашидов е роден на 15 август 2006 година. Когато идва на бял свят, той не се различава по нищо от останалите здрави бебчета или поне така смятат родителите му. След като е изписан от болницата, семейството му го отнася у дома и започва да се грижи за него с много обич и внимание.

Мишо регулярно посещава детски консултации, поставени са му първите задължителни ваксини, а родителите му с трепет наблюдават как малкият им наследник расте със всеки изминал ден. В началото на петия месец обаче майчиното сърце на Светла започва да бие тревожно. Тя и съпругът и вече имат едно по-голямо дете, ето защо веднага им прави впечатление, че Мишо с трудност извършва нормалните бебешки дейности като обръщане и хващане на предмети.

Родителите споделят притесненията с педиатъра на детето, но той ги успокоява, че бебенцето просто е по-мързеливо. Чак когато Мишо е на 6 месечна възраст, специалистът забелязва, че има проблем в развитието на детето. От този момент нататък започва адът на семейство Кашидови.

Да помогнем на Мишо да проходи!

Въпреки че доскоро лекарите са успокоявали родителите на момченцето, че няма нищо необичайно в състоянието му, на 7-месечна възраст те му поставят тежката диагноза Детска церебрална парализа. А малко по-късно, когато Мишо е на 3 години, идва следващият удар от съдбата – открита му е и епилепсия.

Така вече години наред семейството на момчето върви по един стръмен път – пътят на борбата за спасението на най-ценното, което имат – техният малък Мишо. Въпреки че положението на момчето е много тежко, родителите му не губят надежда и вече са обиколили всички възможни центрове за рехабилитация в страната.

Провели са курсове на лечение в Израел, два в Полша, един в Украйна. След тях състоянието на детето е значително подобрено, но то все още се нуждае от терапии с логопед и психолог, рехабилитация, плуване и други значими процедури.

Родителите на момчето решават да опитат и с лечение в Китай, където с помощта на традиционна китайска медицина, иглотерапия, билки, вани, масажи, различни ел. стимулации, магнитна терапия, точкова терапия, точкови инжекции, логопедични масажи и много други различни терапии постигат обнадеждаващи резултати.

Това вдъхва надежда на Светла и Иван, но въпреки това те са много притеснени, защото не знаят дали ще могат да продължат борбата, която водят ежедневно, поради липса на средства.

Да помогнем на Мишо да проходи!

След две седмици Мишо се прибира в България за месец и половина почивка между курсовете. После му предстои пет месечен курс на лечение. Сумата, необходима за тези пет месеца, е около 60 000 лв. От тях 30 000 лв. са за процедурите, които му се правят всеки ден, престой в Китай, пътните до там и обратно до България. Още почти 30 000 лв. ще струват поредните 3 вливки на стволови клетки, които са назначени през месец август, октомври и декември. След това отново ще има почивка и следващ курс.

Държавата не поема разходите по тези скъпи процедури и родителите разчитат на всички милосърдни хора, в чиито ръце сега е здравето и съдбата на това удивително дете.

Въпреки всички трудности, през които минава, Мишо е лъчезарно и весело дете. Той не мечтае за скъпи играчки, таблети и телефони. Мишо копнее само някой ден да може да тича на воля и да играе на топка, както всяко хлапе около него. И ние, добри хора, можем да осъществим тази чиста детска мечта, като дарим дори символична сума за лечението му.

Нека помогнем на Мишо да изживее детството си, като дарим 1 лева с sms с текст DMS MISHO на номер 17 777.

Дарителска сметка в ПроКредит Банк

IBAN: BG40 PRCB 9230 1032 0907 32 / в лева/

IBAN: BG66 PRCB 9230 1432 0907 16 /в евро/

BIC: PRCBBGSF

Ezine.bg и Gotvach.bg вече направи дарение, направете го и вие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest