Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Енергийните напитки носят само проблеми. Ето какво причиняват час по час

Енергийните напитки носят само проблеми. Ето какво причиняват час по час

2 от 6 Снимки

2. След 30-50 минути


За толкова време след изпиването абсорбацията на кофеина е пълна. Зениците се разширяват, кръвното налягане се повишава, а в резултат на това черният дроб пуска повече захар в кръвта. Аденозиновите рецептори в мозъка са блокирани за предотвратяване на сънливостта. Кръвната захар скача, причинявайки инсулиново впръскване. Черният дроб реагира на това като превръща всяка захар, до която се добере, в мазнини, от които има в изобилие;

Изглежда, че почитателите на енергийните напитки не намаляват въпреки всички предупреждения за вредите върху здравето, които предизвиква консумацията им. Ежедневно милиони хора пият от тях, за да се стимулират за работа, да се освежат по време на шофиране или за да повдигнат духа си с висока доза кофеин. Особено тревожна е тенденцията за все по-широка употреба на енергийни напитки сред младежите, които често ги смесват и с алкохол.

Много от нас са посягали към енергийните напитки, без да знаят какво причиняват те на телата си. Тук стъпка по стъпка ще опишем това, което се случва в човешкия организъм 10 минути след приемането на питието, 2 часа по-късно, а дори и 12 дни след като сте изпразнили кенчето. Тези данни предлагат тревожен научен поглед към енергийните напитки.

Освен това те идват само няколко седмици след проучване, което твърди, че коктейлът от спиртни и енергийни напитки имат същия ефект като кокаина върху мозъка на тийнейджъра. Такъв коктейл може да има опустошителен ефект върху химическия баланс на мозъка, който трае дълго и в зряла възраст.

В галерията горе може да проследите какво причинява енергийната напитка на организма в първите 12 дни след изпиването на кутийката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати