Синапът ще спаси сърцето ти

Синапено масло

Маслото от синап е едно от най-мощните и полезни масла. То се препоръчва за поддържане здравето на сърцето.

Синапът в действителност е уникален продукт, който поддържа здравето на сърцето и намалява нивото на лошия холестерол. В същото време то увеличава нивата на добрия холестерол. Причина за това са съставките му.

В синапеното масло се съдържа огромно количество мастни киселини и естествени антиоксиданти. В него има около и над 60% мононенаситени мастни киселини, 21% полиненаситени мастни киселини и 12% наситени мастни киселини. Освен тях то е обогатено с 6% омега-3 мастни киселини.

Медиците съветват да използваме синапеното масло, тъй като то по идеален начин е съчетало в състава си омега-3 и омега-6 мастните киселини. Това е условието сърдечносъдовата система да функционира нормално.

За да сравним ползите, тези от синапеното масло са дори повече от тези на зехтина. Употребата му понижава риска от коронарна болест на сърцето с почти 70 %. Освен това намалява риска от хипертония и поддържа притока на кръв, с което пази сърцето.

В синапеното масло има огромно количество витамин Е. Това му помага да защитава кожата от свободните радикали, които увреждат кожата след излагането на ултравиолетови лъчи и замърсяване на околната среда. Освен това в маслото могат да се открият и витамин А, желязо, калций, магнезий, които са особено необходими за растежа на косата – много функции в едно.

Храни за сърце

Необработеното, нерафинирано масло от синап се получава чрез еднократно студено пресоване на синапени семена. В миналото то се е консумирало в двора на Николай ІІ и се е смятало за най-великия императорски деликатес. Освен силно подхранващ продукт, то е и перфектно средство с широк спектър на терапевтични ефекти.

Синапените семена дават едно от най-полезните масла, с добро антисептично действие. То съдържа и голямо количество от витамини - A, B6, D, E, L, P, PP. Освен че укрепва сърцето, то засилва имунитета и пази от атеросклероза. Богато е на природни антибиотици, поради което има бактерицидно и противоглистно действие. Успешно се използва в борбата със стомашно-чревни, сърдечно-съдови и простудни заболявания.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари