Един чифт обувки всеки ден – най-голямата грешка

Обувки

Един чифт обувки всеки ден – това е най-голямата грешка, която може да допуснете. Независимо дали става въпрос за токчета, кецове или гуменки – колкото и да са ни любими и удобни тези обувки, ежедневната експлоатация може да навреди както на тях, така и на нас самите.

Всеки от нас има онези любими обувки, които отиват на всичко и носим колкото се може по-често. Обикновено не ги сваляме, докато не се съсипят изцяло. Според специалисти и производители обаче това е особено опасно.

Най-добрият начин да удължите живота на обувките си, е да не се привързвате към тях. Не дръжте на конкретен чифт и сменяйте обувките си през ден.

Една от причините да не носим едни и също обувки всеки ден, е изпотяването. Колкото и качествена да е материята, тя все пак попива от потта.

Стари кецове

Освен материята ежедневното носене съсипва и формата на модела. За да изсъхнат пълноценно и да възстановят формата си, обувките ни се нуждаят от поне един ден време. Носенето на влажни обувки, независимо дали пропити с пот или наскоро изпрани, е много опасно. Освен за самите обувки, това вреди и на самите нас. При носене на влажни обувки стъпалата ни са предразположени към образуване на гъбички.

Ако искате обувките ви да живеят по-дълго, то ги сменяйте всеки ден. Така освен здрави крака и обувки, ще покажете на света, че сте и креативни и обичате разнообразието. При съхранение слагайте в тях пластмасови или дървени форми за обувки. Те няма да позволяват на материята да се стегне или отпусне и ще ви дават шанса още дълго да се наслаждавате на красотата и комфорта им.

Токчета

Правила има и при самия избор - за да не се потят краката ви повече от обикновено, то винаги си купувайте обувки по мярка. Те не трябва да са твърде тесни или прекалено широки. Освен това, когато обувката го изисква, винаги я носете с подходящ чорап. Носете вътрешни подметки или стелки, сдобийте се с много чифтове и не пестете от пари - качеството определено е фактор.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари