Домашни рецепти за контрол на астмата

1 от 3 Снимки

Чай от джинджифил и чесън


Джинджифилът е универсална билка с множество приложения. Може да ви помогне и за астмата. Сварете половин чаша чай от ароматния корен и прибавете към него три скилидки счукан чесън.

Задушете напитката за десет минути и я изпийте. Този природен лек ще помогне да се изчисти ефективно натрупаната слуз в дихателните пътища, като по този начин се предотвратяват астматичните атаки.

Астмата е хронично белодробно нарушение, което се дължи на възпаление на дихателните пътища. Въздушните пътища стават по-тесни и се запълват със слуз, блокирайки въздушния поток, което след това води до кратки пристъпи на нарушено дишане, повтарящи се периоди на хрипове, кашлица и стягане в гърдите.

Ако астматичната атака не се контролира навреме, тя може да остави човек без дъх. Атаката може да се задейства поради алергични реакции към дразнители или някои други стимули като прах, дим или алергени като цветен прашец, трева.

В днешно време поради ред причини това заболяване става все по-често, особено сред децата. Основният виновник за това е изключително мръсният въздух в големите градове, където е съсредоточена голяма част от населението.

За щастие, медицината е намерила начин за контрол на астматичните пристъпи. Хубаво е, че и има и някои естествени природни средства, с които да облекчим и контролираме това неприятно състояние. Вижте в горната галерия най-ефективните от тях.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари