Как да поддържаме оптимална хигиена според науката

1 от 6 Снимки

Колко често трябва да миете косата си?


Никой не трябва да мие косата си всеки ден. Освен това честотата зависи от вида на кожата ви. Ако имате нормална или суха кожа, би следвало да миете косата си най-много три пъти в седмицата, повече би ви навредило.

Стане ли въпрос за личната ежедневна хигиена – от миенето на зъбите до къпането вечер, най-вероятно си мислите, че сте напълно запознати какво би трябвало да се прави и не е нужно някой да ви съветва.

Не на това мнение са учените, които между великите си открития и въвеждането на нови технологии понякога се занимават и с проблеми като този какъв е начинът да постигнем оптимално ефикасна лична хигиена например.

Точно така, наскоро Медицинският факултет към Оксфордския университет представи свое проучване за това какви са масовите заблуди около личната чистота и как тя да се поддържа оптимално.

Изследването е проведено сред повече от 5000 човека, като за анализ на данните са поканени да дадат своето мнение различни медицински асоциации, специалисти и експерти. Вижте в горната галерия и някои от най-интересните констатации на изследването.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари