Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Как да поддържаме оптимална хигиена според науката

Как да поддържаме оптимална хигиена според науката

6 от 6 Снимки

Колко често трябва да режете ноктите си?


Това зависи от дължината, която искате да имат. Съветът на учените е ноктите да се чистят и подрязват поне два пъти месечно, както и да не ги оставяте прекалено дълги, за да не се натрупват микроби под тях.

Стане ли въпрос за личната ежедневна хигиена – от миенето на зъбите до къпането вечер, най-вероятно си мислите, че сте напълно запознати какво би трябвало да се прави и не е нужно някой да ви съветва.

Не на това мнение са учените, които между великите си открития и въвеждането на нови технологии понякога се занимават и с проблеми като този какъв е начинът да постигнем оптимално ефикасна лична хигиена например.

Точно така, наскоро Медицинският факултет към Оксфордския университет представи свое проучване за това какви са масовите заблуди около личната чистота и как тя да се поддържа оптимално.

Изследването е проведено сред повече от 5000 човека, като за анализ на данните са поканени да дадат своето мнение различни медицински асоциации, специалисти и експерти. Вижте в горната галерия и някои от най-интересните констатации на изследването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати