Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Пушите цигари и пиете кафе – този текст е за вас

Пушите цигари и пиете кафе – този текст е за вас

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254

Всички, които пушат цигари и пият кафе, задължително трябва да прочетат този текст. Това може да спаси живота ви.

Почитателите на никотина и кофеина правят пряка връзка между двете субстанции. Чудили ли сте се защо когато изпушите една цигара, почти винаги ви се допива кафе? Отговорът на този въпрос дойде с последното британско проучване.

Връзката между цигарите и кафето се определя от гените ни. Хората, които генетично притежават глад към пушенето, е много по-вероятно да изпитват и глад към кофеина.

Никотинът променя начина, по който тялото преработва кофеина. Ето защо, за да усетят максималния му ефект, хората се нуждаят от повече кафета. Това е един порочен кръг, от който спасение няма.

В рамките на проучването са изследвани около 250 хил. души от Норвегия, Дания и Великобритания. Резултатите са показали, че онези от изследването, които притежавали вариация на тютюневия ген, консумират повече кафе, след като изпушат една цигара.

Вече е доказано - генетично предразположените към тютюнопушенето е по-вероятно да жадуват за кофеин. Те пушат по най-малко една цигара повече всеки ден.

В крайна сметка се оказва, че количествата на никотин и кофеин, които приемаме, не зависят само от пристрастеността ни. Ако един пушач изпушва 10 цигари повече от другите хора, той ще изпива и чаша и половина кафе повече от тях и виновни за това са гените му.

Все пак, ако се ограничаваме, дори да сме предразположени към прекаляване с тези вредни субстанции, можем да се предпазим.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати